Twitter
23 Haziran 2018 Cumartesi

Milyonlarca vatandaşın oy kullanacağı seçimlere sayılı saatler kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan oyunu İstanbul'da kullanacak, CHP'nin adayı Muharrem İnce ise memleketi Yalova'da olacak. Başbakan İzmir'de, CHP ve MHP liderleri ise Ankara'da sandık başına gidecek. İşte detaylar...

Türkiye sandık başına gidiyor. Seçimlerde liderlerin nerede oy kullanacağı da belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da, Saffet Çebi İlkokulu’nda; Başbakan Binali Yıldırım ise İzmir’de, Bahar Yıldırım İlkokulu’nda oy verecek.

MUHARREM İNCE MEMLEKETİ YALOVA'DA SANDIK BAŞINDA OLACAK

Sonuçlar açıklanmaya başlanana kadar İstanbul'da olması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilerleyen saatlerde Ankara'ya gelecek. CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce memleketi Yalova’da, Saffet Çam Ortaokulu’nda sandık başında olacak. İnce de oy verme işlemi ardından Ankara'ya dönecek.

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener ile Vatan Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek de, İstanbul’da oy kullanacak diğer liderler arasında... Akşener, İstanbul Beylerbeyi Sabancı İlkokulu'nda, Perinçek ise Beşiktaş'taki Şair Nedim Ortaokulu'nda oyunu atacak.

Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu’nun oy kullanacağı adres Ankara, Çankaya Lisesi olacak. HDP’nin tutuklu bulunan cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Edirne Cezaevi’nde oy verecek.

KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ'NİN ADRESİ ANKARA

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli’nin oy kullanacağı adres ise Ankara... CHP lideri Çukurambar’daki Arjantin İlkokulu’nda; MHP lideri Bahçeli ise Anıttape Ortaokulu’nda sandığa gidecek. İki lider de seçim sonuçlarını partilerinin genel merkezlerinden takip edecek.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin sandık başında olacağı adres, Ankara Keçiören olacak. Tedavisi ardından Türkiye’ye dönenen CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ise bu seçimde ilk kez kullanılacak olan bir uygulamadan faydalanacak. Uzun yıllar sonra Antalya dışında bir ilde oy kullanacak olan Baykal, seyyar sandık uygulaması ile Ankara’daki evinde oy verecek.