Twitter
23 Temmuz 2018 Pazartesi

Tokat'ın Turhal ilçesi Yenisu Köyü'nün yaylasında 10 Temmuz'da kaybolan 3 yaşındaki Evrim Atış'tan 14 gündür haber yok. AFAD ve jandarma ekipleri arama çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarda, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait kadavra arama köpeği "Boomer" da kullanıldı. Bölgedeki Yazıtepe Baraj Gölü'nde dalgıçlar arama yaptı. 

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan amca Niyazi Atış, savcının talimatı ile serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan anne Dilek Atış ile baba Burhan Atış'ın jandarmadaki işlemleri tamamlandı. Kayıp çocuğun anne ve babası, sağlık kontrollerinin ardından elleri kelepçeli olarak Turhal adliyesine sevk edildi. Evrim'in babasının çelişkili ifadeler verdiği iddia edilmişti. Geçtiğimiz günlerde dedesinin mezarının ailenin ifadeleri doğrultusunda açıldığı öğrenildi.

 

Son durumu Anadolu Ajansı Muhabiri Ekber Türkoğlu, Habertürk TV'de anlattı

NE OLMUŞTU?

Tokat'ın Turhal ilçesi Yenisu Köyü'nün yaylasında, babaannesi Sati Atış'ın 10 Temmuz'da hayvanları suya götürürken evde bıraktığı, döndüğünde ise kaybolduğu belirlenen küçük Evrim'in bulunması için başlatılan arama çalışmaları sürüyor. 

Soruşturma kapsamında önceki gün küçük kızın annesi Dilek Atış ve babası Burhan Atış ile amcası Niyazi Atış gözaltına alınmış, amca Atış dün savcının talimatıyla serbest bırakılmıştı.