Twitter
Kayıp Evrim'den hâlâ haber yok... Annesi: Kaçırıldığından şüpheleniyoruz
14 Temmuz 2018 Cumartesi

Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan Dilek-Burhan Atış çiftinin 2 çocuğundan büyüğü olan 3 yaşındaki Evrim Atış, salı günü sabah saatlerinde kayboldu. İddiaya göre, Yenisu Köyü Yaylası'nda hayvanları suya götürürken, torununun da peşinden geldiğini gören babaanne Sati Atış, çocuğu çadırda annesi Dilek Atış'a bırakmıştı. Anne Dilek Atış ise, oyun oynaması için çadırda 1.5 yaşındaki kardeşinin yanına bıraktığı Evrim'i, ahırdan döndükten sonra bulamamıştı. Kalça çıkığı olan çocuğunun çok uzun süre yürüyemeyeceğini söyleyen anne Dilek Atış, "Yere düşse ağlardı, duyardım" açıklamasında bulunmuştu.

Günlerdir kayıp olan Evrim Atış'ın bulunması için başlatılan arama çalışmaları sürüyor. Bölge drone ile de havadan taranıyor. Çalışmalarda, AFAD ve jandarma ekiplerine köylüler de destek veriyor. Arama çalışmalarına Ankara'dan gelen Jandarma Arama Kurtarma (JAK) arama köpeği "Mavi" ile Samsun AFAD Müdürlüğü'nden gelen "Abrek", "Mali" ve "Chi chi" isimli arama köpekleri de katıldı. "Abrek" aynı zamanda, Ankara'nın Polatlı ilçesinde kaybolduktan 8 gün sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'yı bulan kadavra arama köpeği olmasıyla dikkat çekiyor. 

Jandarma arama kurtarma ekipleri sadece ormanlık alanı değil, dere yataklarını da kontrol ediyor. Hem derenin içinde hem de etrafında küçük de olsa bir iz bulmaya çalışıyor. Kayıp Evrim'i bulmak için bölgeyi didik didik ediyorlar. Kadavra köpeği Abrek, Evrim'in ezilmiş olma ihtimaline karşı ailenin ve komşuların traktörlerini kokluyor. Tekerlerde en ufak bir kan izi olması halinde Abrek havlayacak ve eğitmenlerine haber verecek. 

Öte yandan, kayıp Evrim'in annesi Dilek Atış, hâlâ haber alınamayan kızının, kaçırılmış olabileceğini düşünüyor. Gazetecilere konuşan anne Atış, "Normalde arama tarama yapıldı, bulamadılar. Biz kaçırıldığından şüpheleniyoruz. Benim yavrumu kaçırdılar, zaten olsaydı burada, bulurlardı" dedi. Ekipler her ihtimali değerlendirerek arama çalışmalarını yürütüyor.