Twitter
Bayram Sabahı - 1 Ağustos 2020 (65 yaş üstü vatandaşlar nasıl spor yapmalı?)
01 Ağustos 2020 Cumartesi

Habertürk’te bayram sabahlarını birlikte karşılıyoruz. Oylum Talu’nun sunumuyla Bayram Sabahı’nda birbirinden değerli isimler ve alanında uzman konuklarla keyifli bir bayram sohbeti için sizleri de bekliyoruz.

65 yaş üstü nasıl spor yapmalı? Hangi egzersizler ne işe yarar? Bel ağrısına ne iyi gelir? Hangi yastıkta uyumak daha sağlıklı? Hangi egzersiz herkese uygundur? Bel için hangi egzersiz yapılmalı? Kemik erimesi nasıl önlenir? Sağlık için hareket şart mı? D vitaminini doğal almak mümkün mü? Obezite nasıl önlenir? Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Serap Latif Raif, Oylum Talu’ya değerlendiriyor.

Osmanlı’da astrolojinin yeri neydi? Müneccim başının görevi neydi? Astrolojinin tarihçesi ne? Astrolog Hakan Kırkoğlu, Bayram Sabahı’nda anlatıyor.

Seyahatname hangi ülkelerde, nasıl yazıldı? Piri Reis’in tarihe katkısı ne? Piri Reis’in tarihe etkisi ne? Bugünün modern seyyahları kimler? Grand Tour nedir, sonuçları neler? Seyahat, sadece seyahat değil mi? Grand turizmin getirileri neler? Zamane seyyahları nerelere gidiyor? Kitle turizmini başlatan kim? Thomas Cook, kitle turizmini neden, nasıl başlattı? Modern seyyahlar ne arıyor? Uzay yolculukları ne zaman başlar? Şehirlerden kaçış tarihte de var mı? Tarihçi-Siyaset Bilimci Cem Akoğul, Oylum Talu ile Bayram Sabahı’nda değerlendiriyor.