Twitter
25 Mayıs 2020 Pazartesi

Habertürk’te bayram sabahlarını birlikte karşılıyoruz. Oylum Talu’nun sunumuyla Bayram Sabahı’nda birbirinden değerli isimler ve alanında uzman konuklarla keyifli bir bayram sohbeti için sizleri de bekliyoruz.

Bayram kutlamalarına koronavirüs gölgesi… Dünyada Ramazan Bayramı nasıl geçiyor? Çin’e korona davaları mı geliyor? Çin’de yaz nasıl geçecek, salgın turizmi vuracak mı? İtalya’da Türkler bayramı nasıl geçiriyor? Çin’deki durumu Gazeteci Emre Demir Pekin’den, İtalya’daki durumu Gazeteci Yaşam Ecem Akgün Roma’dan anlattı.

Bu salgın sürecinden en çok 65 yaş üstü vatandaşlarımız etkilendi. Peki neler yaşadılar, yaşıyorlar? Bayramı nasıl geçiriyorlar? İş insanı Nilüfer Pasiner anlattı.

Belki salgın düşüş eğiliminde ama bu kez de evde hareketsizlik pik yaptı. Evde kalanlar için yoga zamanı… Yoga deyince insanların aklına çok mistik, felsefik bir şey geliyor. Aslında yoga nedir? Yoga insan vücuduna ve ruhuna ne kazandırır? Esneme hareketleri ve yoga ile beden farkındalığı nasıl kazanılır? Neden yoga yapmalıyız? Yoga nasıl yapılır? Yoga Eğitmeni Duygu Erokan canlı yayında yoga egzersizi yaparak anlattı.

2020'de 100 gün boyunca Güneş'te hiç güneş lekesi gözlemlenmediği ve son yüz yılın en büyük solar minimum dönemine girdiği açıklandı. NASA'ya göre bu durum, Dünya'da aşırı soğuk, ürün kaybı, kıtlık ve güçlü volkanik patlamalar olabilir. Peki bu dünya için nasıl bir tehdit oluşturuyor? Güneşte leke görülmemesi ne anlama geliyor? Küresel ısınma derken küresel soğuma mı geliyor? Güneşte leke görünmediğinde ne oluyor? Mini buzul çağı mı geliyor? Volkanik patlamalar olur mu? Gök Bilimci Prof. Dr. Ethem Derman anlattı.

Sağlıkçılar bayramı nasıl geçiriyor? Bayramdan sonra ne yaşayacağız? Virüsten sonra psikolojik salgın mı? Yeni normal dönemde yaşamaya nasıl alışacağız? Vaka artışları doğal seyir mi? Aşıyı ilk kim bulacak? Salgında aşı savaşları mı? Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel ve Medicana Hastanesi Kardiyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bengi Başer anlattı.