Twitter
Burası Haftasonu - 4 Nisan 2020 (Dünya Sağlık Örgütü koronavirüsü bitirmek için ne yapacak?)
04 Nisan 2020 Cumartesi

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda…

Çin'de yeni vaka sayısı nedir? Çin’de ikinci dalga koronavirüs salgını neden önlenemedi? Pekin'de son durum ne? Fransa'da koronavirüs salgınında son durum ne? Son olarak Fransa’da huzurevlerindeki ölümlerin de verilere eklenmesine karar verilmişti. Bine yakın ölümün koronavirüs verilerine eklendi. Peki huzurevlerindeki son durum ne? Fransa’nın koronavirüs stratejisi ne? İtalya koronavirüs salgınını kontrol altına alabildi mi? İtalya koronavirüsü nasıl yenecek? Kanada’nın koronavirüs ile mücadelesi nasıl gidiyor? Kanadalılar hala “evde kal” uyarılarını dinlemiyor mu? ABD ile Kanada arasında yaşanan gerginliğin detayları neler? Gazeteci Emre Demir Çin Pekin'den, Sorbonne Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yağmur Hortoğlu Fransa Paris'ten, Gazeteci Yaşam Ecem Akgün İtalya Roma'dan, Gazeteci Elif Şen Yılmaz Kanada Vancouver'dan aktarıyor.

Maske takmayı biliyor muyuz? Hangi maskeyi kimler takmalı? Koronavirüs siperi virüsten korur mu? Kimler tıbbi maske kullanmalıdır? Maske nasıl takılır? Sosyal mesafe kaç metre olmalı? Maske nasıl çıkarılır? Herkes koronavirüs olacak mı? Klimalar koronavirüsü yayar mı? Koronavirüs salgını ne zaman biter? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Altuntaş Aydın anlatıyor.

Dünya Sağlık Örgütü koronavirüs salgınını bitirmek için ne yapacak? Pandemi ilanında gecikildi mi? Koronavirüs salgını ne zaman bitecek? Koronavirüs daha kaç can alacak? Koronavirüs çocuklar için de riskli mi? Dünya Sağlık Örgütü Ofisi Program Yöneticisi Prof. Dr. Toker Ergüder Burası Haftasonu’nda Oylum Talu’ya değerlendiriyor.