Twitter
Hayatın İçinden - 9 Kasım 2019 (Esin Handal, Bülent Çınar, Özgür Keskin, Öznur Sazlar, Reyhan Yakışan)
10 Kasım 2019 Pazar

Habertürk Haber Merkezi gündeme bir parantez açıyor; fark yaratan ve iz bırakan hikayeleri ekrana taşıyor.

1) Her dağcının ulaşmak istediği, kar leoparı olmak içinse tırmanılması gereken dünyanın en zorlu 5 zirvesinden biri... Orta Asya'daki Pobeda Dağı'na çıkan her 6 dağcıdan biri hayatını kaybetti. Bu nedenle de ölüm dağı olarak biliniyor. 7 bin 439 metre yüksekliğindeki Pobeda’ya 25 yıl sonra 3 Türk daha tırmanmayı başardı. İkisi ise kar leoparı unvanını aldı. Bülent Çınar, Esin Handal ve Özgür Keskin ölümü göze aldıkları zorlu Pobeda tırmanışında yaşadıklarını Hayatın İçinden’e anlatıyor.

2) Severek evlendiği adamdan yıllarca psikolojik ve fiziksel şiddet gördü. Kendi deyimiyle yıllarca maruz kaldığı şiddete çocuğu için katlandı. Uzaklaştırma kararı aldırıp boşandığı eşi onu 15 yerinden bıçakladı, ölümden döndü. Eski eşi ise ilk duruşmada tahliye edildi. Karar sonrasında "İlla ölmemiz mi gerek" diyen Öznur Sazlar, yaşadıklarını ve kadına yönelik şiddetin bitmesi için verdiği mücadeleyi Hayatın İçinden’e anlatıyor.

3) Eğitim ve öğretimin yaşı var mıdır? 41 yaşındaki Reyhan Yakışan’a göre yok. O, “Hiçbir şey için geç değildir” dedi, ilkokuldan sonra bıraktığı eğitimine 26 yaşında devam etme kararı aldı. Önce ortaokul, sonra da lise ve üniversite eğitimini tamamladı. Ardından yüksek lisans yaptı, şimdi ise doktora yapıyor." Bu hikayeyi yarım bırakmayacağım" diyen Yakışan’ın hedefi ise “profesör” unvanını almak. Reyhan Yakışan, zorluklarla geçen ancak herkese örnek olabilecek hikayesini Hayatın İçinden’de anlatıyor.