Twitter
Yolun Başındayken - 29 Temmuz 2020 (Dijitalleşme üniversitede eğitimi nasıl 'ters yüz' etti?)
30 Temmuz 2020 Perşembe

Eğitim gündeminin merak edilenleri yanıt buluyor; Dr. Görkem İldaş'ın hazırlyıp sunduğu Yolun Başındayken, ailelere ve öğrencilere rehberlik ediyor.

Tercih dönemi yaklaşıyor, üniversite heyecanı yaşanıyor...

Yeni dünya öğrencilerden neler bekliyor? Yeni neslin öğrenme yolculuğu nasıl değişti? Dijitalleşme üniversitede eğitimi nasıl 'ters yüz' etti? Akademik kadro online eğitime ne kadar hazırlıklıydı? Yapay zeka destekli platformlar ne katkı sağlar? Mezun olduktan sonra iş bulmak için diploma yeter mi? Günümüzde eğitim modelleri nasıl değişiyor? Adaylar tercih yaparken nasıl bir strateji belirlemeli? MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin anlatıyor.

Kovid-19 tıp tercihlerini nasıl etkileyecek? Doktor adaylarını nasıl bir eğitim süreci bekliyor? İngilizce eğitim doktor adayına ne katkı sağlar? İstanbul Aydın Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Çiğdem Kayacan anlatıyor.

Öğretmen adaylarını nasıl bir eğitim süreci bekliyor? Harmanlanmış öğretim modeli ne demek? Öğretmenler yeni nesil öğrencileri nasıl yetiştirecek? Akreditasyon üniversiteler için neden önemli, öğrencilere ne katkı sağlar? İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Aylin Özer anlatıyor.

Dijitalleşme eğitimde hangi farklılıkları yarattı? Mimar adayları üniversite seçimini nasıl yapmalı? Öğrenciler eğitimde nasıl fark yaratmalı? Öğrenciler için gerçek yaşam işbirliği neden önemli? Depremden etkilenen Elazığ'da nasıl bir proje yapılacak? Tasarım ofisi mi, şantiye mi; mimarlıkta iş imkanları ve çalışma alanları neler? Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ece Ceylan Baba anlatıyor.