AÇILAN SANDIK ORANI
100,0%
KATILIM ORANI
89,1%

Abdülkadir Uslu

MHP Denizli Tavas Belediye Başkan Adayı

DOĞUM YILI 1962
EĞİTİM Üniversite
MESLEĞİ Subay

1962 yılında, Müftü Efendiler (Müftüler) sülalesinin bir mensubu olarak Kızılcabölük’te doğdu. Kızılcabölük Cumhuriyet İlkokulu’nda başlayan öğrencilik hayatı Kızılcabölük Ortaokulu’nda devam etti. Ortaokul sonrası girdiği parasız yatılı sınavları neticesinde kazandığı okullardan tercih ettiği Nazilli Öğretmen Lisesi’nde başlayan lise hayatı, Ortaklar Öğretmen Lisesi’nde devam etti, Tavas Lisesi’nden mezun oldu.

1986 yılında Ankara Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nü, 2000 yılında ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Yönetim ve Organizasyon bölümünü bitirdi.

1 Nisan 1987-31 Temmuz 1987 tarihlerinde İstanbul Lv. Mly. Ok. Ve Eğt. Mrk. K.lığı’nda; 195. Dönem Levazım Yedek Subay Temel kursunu çok iyi derece (Bitirme notu: 97) ile bitirerek asteğmenliğe hak kazandı ve askerliğinin geri kalan kısmını asteğmen olarak İzmir Jandarma İkmal Merkezi Komutanlığında “Muayene Komisyonu Üyesi” olarak tamamladı. 31 Temmuz 1988 tarihinde teğmen olarak terhis oldu.

1975-76 yıllarında gençlik teşkilatlarında görev alarak siyasete başladı.Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Merkez İlçe Basınla İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyeliği, Milliyetçi Hareket Partisi Denizli İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Milliyetçi Hareket Partisi Denizli İl Başkan Yardımcılığı (Tavas, Kale, Beyağaç İlçelerinden ve Basın-Halkla İlişkilerden Sorumlu) görevlerinde bulundu. Siyasi geleceği açısından önü açık olduğu halde, “Benim için Kızılcabölük her şeyden önce gelir.” diyerek MHP il başkan yardımcılığı görevinden ayrıldı ve kendi tabiriyle Kızılcabölük Partisinin(!) mensubu olarak Kızılcabölük Belediye Başkanlığını tercih etti. (Ayrıca dip not olarak vermek gerekirse dedeleri; Annesinin babası Mehmet Fevzi Köseoğlu CHP’den, babasının babası İ. Hakkı Uslu DP’den Kızılcabölük Belediye Başkanlığı, amcası Tahir Uslu ise AP’den Tavas Belediye Başkanlığı yapmıştı.)

Aynı zamanda sanatçı bir kimliğe sahip olan Abdülkadir Uslu lise yıllarında başlayan edebiyat ve sanat çalışmalarını halen sürdürmektedir. Şiir, öykü çalışmaları oldu; bunlar edebiyat dergilerinde yayınlandı ama daha çok karikatür üzerinde yoğunlaştı. Katıldığı ulusal ve uluslararası karikatür yarışmalarında 16 ödül aldı. Sayısını hatırlayamadığı kadar onur, teşekkür ve katılım belgesi sahibi oldu. Yeni Asır Gazetesi Gıdık Mizah sayfasında, Gıcık Dergisi’nde, Ortadoğu Gazetesinde, Yeni Çağ Gazetesinde ve Denizli’de yayınlanan bir çok gazetede günlük karikatürler çizdi. “Karikatürün Eğitimde Kullanılması” gerektiği konusunda yaptığı çalışmalarıyla Türkiye genelinde bu konuyla ilgili gündemin oluşmasında etkili oldu. Türkiye’ de ilk defa Bursa’da düzenlenen 1. Karikatür Bienaline Türkiye’den davet edilen 20 sanatçıdan biri olarak katıldı. Adana’da düzenlenen ve 1980 li yıllarda Gırgır Dergisi’nde çizenlerin davet edildiği “Çiçeği Burnunda Karikatürcüler” buluşmasına katılan 35 kişiden biri oldu. Denizli’nin ilk mizah dergisi TEBESSÜM’ ü iki arkadaşıyla birlikte yayınladı ve derginin yazı işleri müdürlüğü ile mizah yönetmenliğini yaptı. 110 yazar ve çizeri dergi bünyesinde toplamayı başardı. İki arkadaşıyla Denizli’de yayınladığı Yağmur Gazetesinin Yazı İşleri Müdürlüğü’nü yaptı. Kızılcabölüklüler Derneği’nin yayınladığı Kızılcabölük Gazetesinin genel yayın müdürlüğünü yaptı. Kızılcabölüklüler Vakfının yayınladığı Kızılcabölük Gazetesinin yazı işleri müdürlüğünü yaptı. İnternet üzerinden yayınlanan e-dergi BİZ’in genel yayın müdürlüğünü yaptı. TV ve Radyo programları hazırladı ve sundu; birçok programa konuk olarak katıldı.

Kızılcabölüklüler Derneği Üyeliği, Kızılcabölük Gazetesi genel yayın müdürlüğü, Ege Basın Birliği yönetim Kurulu Üyeliği, Ege Basın Birliği Denetim Kurulu üyeliği, Kültür-Kur kurucu yönetim kurulu üyeliği, Kültür-Kur denetim kurulu üyeliği, Folklor Araştırma Kurumu üyeliğinde bulunmuştur. Ayrıca Kızılcabölüklüler Vakfı Kurucu üyesidir, Kızılcabölüklüler Vakfı Yönetim Kurulunda genel sekreter olarak görev aldı. Kızılcabölüklüler Vakfı’nın yayınladığı Kızılcabölük gazetesi yazı işleri müdürlüğü, Karikatürcüler Derneği üyeliği, Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (EGAYDER) Kurucu Genel Başkan Yardımcılığı ve yönetim kurulu üyeliği, YAZ-AR-BİR Genel Başkanlığı, Denizli Türk Ocakları Vakfı basınla ilişkilerden sorumlu yönetim kurulu üyeliği, Denizli Türk Ocakları Vakfı Denetleme Kurulu üyeliği yaptı.

Abdülkadir Uslu evli ve üç çocuk babasıdır.