AÇILAN SANDIK ORANI
100,0%
KATILIM ORANI
89,1%

Adem Murat Yücel

MHP Antalya Alanya Belediye Başkan Adayı

DOĞUM YILI 1975
EĞİTİM Üniversite
MESLEĞİ Siyasetçi

25 Mayıs 1975 yılında Alanya’da doğdu. Eğitimini, Alanya Hayate Hanım İlköğretim Okulu (1986), Alanya Lisesi (1992) ve Konya Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi (1997) tamamladı.
Vatani görevini Yedek Subay olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştiren Adem Murat YÜCEL, iyi derecede İngilizce ve orta derecede Rusça bilmektedir. Yıldız Yücel ile evli olup iki erkek çocuk babasıdır.
İş hayatına devam ettiği dönemde ülkesine ve insanlığa faydalı olabilmek amacıyla 2001 yılında Doğruyol Partisi’nden (DYP) siyasete atıldı. Partinin her kademesinde görev alan ADEM MURAT YÜCEL, DYP Alanya İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları Üyeliği, DYP Alanya İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeliği, DYP İlçe Teşkilatı Gençlikten Sorumlu Başkan Yardımcılığı gibi görevleri üstlendi.
28 Mart 2004 yılı yerel seçimlerinde Antalya İli Alanya İlçesi Kestel Belediyesi DYP Belediye Başkanı Adayı olarak seçimlere girdi. Ezici bir üstünlükle seçimleri kazanarak 28 yaşında Türkiye’nin en genç ikinci belediye başkanı oldu. 2009 yılında yeniden aday olduğu belediye başkanlığı seçimlerini ikinci kez kazandı.
Başarıyla sürdürdüğü siyasi hayatını ülke ve bölge konjonktüründeki gelişmeleri değerlendirerek aynı zamanda milliyetçi ve muhafakar bir ailede yetişmiş olmanın da etkisiyle 30 Mart 2013 tarihi itibariyle Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) çatısı altında sürdürmeye karar vermiştir.