AÇILAN SANDIK ORANI
100,0%
KATILIM ORANI
89,1%

Ali Rıza Çalkan

MHP Ankara Mamak Belediye Başkan Adayı

DOĞUM YILI 1967
EĞİTİM Üniversite
MESLEĞİ İş Adamı
EMAIL bilgi@alirizacalkan.com

1967 yılında Kırıkkale İli Delice İlçesi Halitli Köyünde doğdu. 1974 yılında İlköğrenimini Halitli köyünde, Orta ve Lise öğrenimini Kırıkkale’de tamamladı. 1980 yılında MKE Meslek Eğitim Okulu ve 1982 yılında Kırıkkale İşletme Okulundan mezun oldu. Meslek okulunda dereceye girerek, Devlet Ödülü aldı.

1983 yılında Spor hayatına Taekwondo sporu ile başladı. Çeşitli müsabakalarda ödüller aldı.

1987 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinden mezun oldu.

1993 yılında çalışma hayatına atılan ÇALKAN, Soyadını taşıyan Çalkan Ticaret Ltd.Şti.’ni kurarak Elektronik eşya ve Saat ithalatı Hong Kong ile sağlamaktadır. Şirketi halen Hong Kong ve Çin’de bulunan şirketleri ile Elektronik Eşya ithalatını sağlamaktadır.

2001 yılında Çalkan İnşaat’ı kurarak, Başkent Ankara’nın değişik mahallerinde İnşaat sektöründe kaliteden ödün vermeden iş disiplini ve etik kurallardan vazgeçmeden dünya standartlarında, hızlı üretim yapma ve hizmet vermek amacıyla müşterinin beklentilerini en doğru şekilde algılayıp karşılayabilme konusunda uzman kadrosu ve teknik ekibi ile yenilikçi bir anlayış içerisinde kısa sürede en kaliteliyi gerçekleştirebilmek temel kalite politikası olan bir firmayı inşaat sektörüne kazandırdı. Çalkan İnşaat Başkent Ankara’nın çehresini değiştiren projelerle site, konut ve çok katlı yapılarla devam ettirmektedir.

Çalkan, İyi derecede İngilizce, Çince ve Arapça bilmektedir.

Bir Eğitim gönüllüsü olan Çalkan, halen geleceğimizi inşaa edecek gençlere eğitim, öğretim, barınak imkanı sağlamaktadır.

Çalkan evli ve 9 çocuk babasıdır.