AÇILAN SANDIK ORANI
100,0%
KATILIM ORANI
89,1%

Alpay Özgür

MHP Uşak Merkez Belediye Başkan Adayı

DOĞUM YILI 1978
EĞİTİM Üniversite
MESLEĞİ Avukat

1978 Uşak, Karahallı, Paşalar Köyü doğumludur. İlk ve orta okulu köyünde ve ilçesinde okumuş, lise öğrenimini ise Eskişehir’de tamamlamıştır. 1994 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanan Özgür, 1998 yılında hukuk eğitimini tamamlamasının ardından Ankara Barosunda stajyer avukatlık yapmış ve 2000-2001 yılları arasında Van’da yedek subay olarak vatani görevini yerine getirmiştir. 2001 yılında yemin ederek avukatlık mesleğine başlayan ve 2008-2010 yılları arasında Uşak Barosu Yönetim Kurulu Üyesi olan Özgür, halen Uşak’ta serbest avukat olarak hayatına devam etmektedir.

Tarih ilmine ve Türk tarihine olan sevgi ve ilgisi nedeniyle liseli çağlarda Türk Milliyetçiliği fikriyatını benimseyen Özgür, Milliyetçi Hareket’in bir çok kademesinde görev almıştır. 1996 yılında MHP Genel Başkanı Merhum Alparslan Türkeş Bey’in son dönem özel eğitim öğrencilerinden olan Özgür, Ankara Ülkü Ocakları ve Uşak Ülkü Ocakları’nda görev almış 2005 yılından itibaren ise MHP Uşak Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı, MHP Uşak İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunmuş ve 2009 yılı Mahalli İdareler Seçimlerinde Uşak Belediye Meclis Üyeliğine seçilmiştir. Bu tarihten itibaren;

-MHP Uşak Belediye Meclisi Grup Başkanlığı

-Belediye Encümen üyeliği,

-İmar Komisyon Başkanlığı,

-Hukuk Komisyonu Başkanlığı,

-Denetim Komisyonu Başkanlığı,

-Tarihi Kentler Birliği Meclis Üyeliği,

-Uşak İli Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Belediyeler Birliği Meclis Üyeliği ve

-Uşak Belediye Spor Yönetim Kurulu Üyeliği,

Olmak üzere Uşak Belediyesi’ne ait bir çok birim ve komisyonda görev almıştır. 08,04,2012 tarihinde yapılan MHP Uşak İl Kongresinde MHP Uşak İl Başkanlığı’na seçilen Özgür, MHP Uşak İl Başkanlığından, Uşak Belediye Başkan Adayı olmak için 31,08,2013 tarihinde istifa etmiştir.

Orman Mühendisi Semiha Özgür ile 2002 yılında evlenip mutlu bir aile yaşantısı olan Özgür’ün Elif Almıla ve Halil Göktürk isimli evlatları bulunmaktadır.

İyi derecede İngilizce bilen Alpay Özgür, Mustafa Kemal Atatürk hayranı olup mensubu olduğu büyük Türk Milletine hizmet etme sevdasındadır.