AÇILAN SANDIK ORANI
100,0%
KATILIM ORANI
89,1%

Burhanettin Kocamaz

MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı

DOĞUM YILI 1955
EĞİTİM Lise
MESLEĞİ Tarsus Belediye Başkanı
EMAIL burhanettin.kocamaz@tarsus.bel.tr

1955 yılında Tarsus'un Nacarlı Köyünde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Tarsus'ta tamamladı. 1972 yılında daha sonra Gazi Üniversitesi'ne dönüştürülen A.D.M.M.A Kimya Mühendisliği bölümüne girerek 1977 yılında mezun oldu.1977–1978 yıllarında İskenderun Demir Çelik Fabrikası Kalite Kontrol Laboratuarlar Müdürlüğü'nde çalıştı.1980 öncesi Tarsus Endüstri Meslek Lisesi Kimya bölümünde, askerlik dönüşü Cengiz Topel Lisesi'nde Kimya öğretmenliği yaptı. Bu arada 1983–1985 yıllarında Ankara Hukuk Fakültesine devam etti. Ancak mazeretinden dolayı ayrıldı. 

Daha sonra özel bir dershanede ortak olarak 5 yıl öğretmenlik yaptı. Bu arada Kocamazlar Tarım Ltd. Şti'ni kurarak ticarete atıldı. 1992 yılında MHP İlçe Teşkilatına girdi ve basın sözcüsü oldu. 1994 yılında 27 Mart seçimlerinde MHP'den Belediye Başkanlığına aday oldu ve kazandı. 1999, 2004 ve 2009 seçimlerinde aynı başarıyla 4.kez kazandığı Tarsus Belediye Başkanlığı görevini halen sürdürmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır. Burhanettin Kocamaz, aynı zamanda Tarihi Kentler Birliği, Türkiye Belediyeler Birliği, Çukurova Belediyeler Birliği'nin kurucu üyesidir. Türkiye Belediyeler Birliği Encümeninde üye olarak görev aldı. Tarihi Kentler Birliği Meclis Başkan Vekilliği ile Çukurova Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini şu anda sürdürmektedir. Kocamaz, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler, Ortadoğu ve batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) yönetim kurulunda da görev yapmaktadır. Ayrıca Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve başkan yardımcısıdır. 

 Burhanettin Kocamaz'a, Karacaoğlan Şiir Akşamları etkinliğinden dolayı Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi Vektör İlimler Akademisi tarafından Türk Dünyasına yaptığı katkılardan dolayı "Fahri Doktora" unvanı verilmiştir. Türkiye'deki Tarihi Kentler Birliği gibi önemli kuruluşlardan, Valilikten, bazı yerel yönetimlere yönelik dergilerden başarı ve çevre ödülleri almış Kocamaz, ayrıca Türk Dünyası Kültür Sanat Vakfı tarafından Nusret Mayın Gemisini restore ettirerek Müze halinde kültürümüze kazandırmasında dolayı "Türk Dünyası Özel Hizmet Ödülü"ne layık görülmüştür. 

Kocamaz, ayrıca, Tarsus Belediyesi'nde başlattığı kalite çalışmaları ile Ulusal Kalite Ödülü'ne layık görüldü. Kocamaz'a Tarsus'la kardeş şehir olan Almanya'nın Langen Kentinin en büyük ödülü olan 'Altın Onur Nişanı' verildi. Türkiye'deki birçok kuruluş, dergi ve gazete tarafından yılın Belediye Başkanı seçilen Burhanettin Kocamaz aynı zamanda edebiyatımızın şiir dalına ilgi duyuyor. 'Gönlümden Sızıntılar', 'Gönlümden Damlayanlar', 'Gönlümden Akanlar', 'Gönlümden Taşanlar', 'Gönlümü Aşanlar' , Gönlümden Çağlayanlar'  ve "Gönlümden Dökülenler" adlı şiir kitapları bulunuyor.