AÇILAN SANDIK ORANI
100,0%
KATILIM ORANI
89,1%

Fethiye Atıl Yolay

DSP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı

DOĞUM YILI 1954
EĞİTİM Üniversite
MESLEĞİ İşletme
WEB SİTESİ bilgi@fethiyeatil.com

Fethiye Atıl 1954 yılında Adana’da doğdu. Eğitim gönüllüsü ve köklü bir ailenin yeni kuşak temsilcisi olan Atıl, lise öğrenimini Ayas Koleji’nde tamamladı. Üniversite öğrenimi için Manchester Üniversitesi Kimya bölümünü tercih eden Atıl, vatan hasretine daha fazla dayanamayarak yurtdışı eğitimini yarıda bıraktı ve sonrasında Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldu. İş hayatında sırasıyla EXSA, Çukurova Kentsel Kalkınma Projesi, Güney Afrika Büyükelçiliği, Dünya Bankası ve Avrupa Birliği’nde çalışmıştır. Şu an ise narenciye ve hububat yetiştiriciliği yapmaktadır.


Çeşitli sosyal, kültürel ve ekonomik organizasyonlarda etkin olan Atıl’ın Adana Çiftçiler Birliği ve Adana Narenciler Birliği üyelikleri bulunmaktadır. Ayrıca Türk- Amerikan Uluslararası Kültür Derneği Dönem Başkanlığı yapmış olan Atıl, halen Çukobirlik Platformu Genel Sekreterliği görevini yürütmektedir.
Siyasi hayatına genç yaşlarda başlayan Atıl, sırasıyla DYP Çankaya İlçe Kadın Kolları Başkanlığı ve DYP Çankaya İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Sonrasında CHP üyesi olan Atıl, 2011 Milletvekilliği seçimlerinde Milletvekili Aday Adayı olmuştur.


Sosyal sorumluluk projeleri konusunda da aktif olan Atıl, Orman Bakanlığı ve UNICEF ile birlikte Hatıra Ormanı, Güney Afrika Gençlik Korosu ve Çocuk Resimleri Sergisi, 1925-1980 Adana’sı Kıyafet Devrimi Sergisi, Ramazan’da Köy Meydanı Film Gösterimi ve Çukurova Senfoni Köy Okulları Konseri gibi projeleri hayata geçirmiştir.


Dünyayı dolaşmayı ve seyahat etmeyi çok seven Atıl, iş adamı Süleyman Yolay ile evli olup, ileri seviyede İngilizce bilmektedir.