AÇILAN SANDIK ORANI
100,0%
KATILIM ORANI
89,1%

İsmail Sarıca

CHP Kocaeli Kandıra Belediye Başkan Adayı

EĞİTİM Üniversite
MESLEĞİ Emekli

Kandıra - Çerçili İlkokulundan, Haydarpaşa Lisesi Orta Bölüm ve Lisesinden, fark dersleri vererek İstanbul Öğretmen Okulundan mezun oldu. Kandıra Ahmetli İlkokulu ve Kandıra Ortaokulunda birer ders yılı öğretmenlik yaptı. İstanbul Üniversitesinde Sosyoloji öğrenimi gördü. Lisan Okulu İngilizce Bölümünden diploma aldı.

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatında Uzman Yardımcısı olarak 1971'de göreve başladı. Sırasıyla, Uzman ve Daire Başkanı oldu. 1994-2004 yılları arasında Genel Müdür olarak görev yaptı. Kalkınma Planları, Yıllık Programlar ve Bölgesel Planların hazırlık ve uygulamaları kapsamında tüm illerde geçici görevlerde bulundu. Diyarbakır'da DPT'nin Geçici Bölge Başkanlığını yürüttü. Bazı araştırmalar kapsamında Kocaeli'de de görevleri oldu.

Fransa, Belçika, İspanya, Portekiz ve Japonya'da Proje inceleme Belediyeler ve Bölgeler düzeyinde kalkınma konularında çalışmalara katıldı, Türkiye'nin teknik yardımı kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Gürcistan'ın İmareti Bölgesi için Gelişme Raporları hazırladı.
Kırk yılı bulan Kamu görevinin otuzüçyılını Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatında ve Genel Müdür olarak tamamladıktan sonra, isteği ile emekli oldu.

Merhum Hamdi Sarı'nın kızı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Süheyla Sarıca ile evlidir. Bir kızı vardır.