AÇILAN SANDIK ORANI
100,0%
KATILIM ORANI
89,1%

Kamil Aydın

MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı

DOĞUM YILI 1963
EĞİTİM Üniversite
MESLEĞİ Akademisyen
EMAIL bilgi@kamilaydin.net

1963 yılında Erzurum’da doğan Kamil Aydın, ilkokulu 12 Mart, Ortaokulu 23 Temmuz ve Liseyi Erzurum Lisesi’nde tamamladı.

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden 1985 yılında dereceyle mezun oldu ve akabinde aynı bölümde asistan olarak akademik çalışmalarına başladı. 1987 yılında İlk yüksek lisans çalışmasını aynı bölümde tamamlayan Aydın, 1989 yılında YÖK bursu kazanarak İngiltere’ye gitti ve ikinci yüksek lisans ve doktorasını Warwick Üniversitesi’nde tamamlayarak 1995 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi’ne döndü.

2000 yılında doçent ve 2005 yılında profesör olan Aydın, bugüne kadar yazdığı kitaplar, katıldığı akademik etkinlikler ve aldığı sorumluluklar ve ödüller ile gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında isminden sıkça söz ettirmiştir. Gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar arasında; Doğu Anadolu Kırsal Kalkınma Projesi, MEB(İKMEP), TÜBİTAK Bilim Komisyonları Çalışmaları, Erzurum Üniversite Kış Oyunları hazırlıkları, Yabancı Diller Yüksekokulu Kuruluşu, Açık Öğretim Erzurum İl Sınav Koordinatörlüğü, Üniversite Etik Kurul ve Senato üyeliği ve ödüllü bilimsel projeler bulunmaktadır.

İyi derecede İngilizce ve Almanca bilen Aydın evli ve Bilgenur ve Mustafa Sencer adında iki evladı bulunmaktadır.