AÇILAN SANDIK ORANI
100,0%
KATILIM ORANI
89,1%

Kamil Dalkara

CHP Kahramanmaraş Pazarcık Belediye Başkan Adayı

DOĞUM YILI 1964
EĞİTİM Lise
MESLEĞİ Sanayici
TWITTER @KDalkara

 

1964 yılında Kahramanmaraş' ın Pazarcık ilçesine bağlı Doğanlıkarahasan köyünde doğan Dalkara, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra sporla ilgilenmeye başladı. 7 yıl boyunca İzmir’in farklı kulüplerinde futbol oynadı. Geçirdiği kısa spor hayatından sonra ticarete atılmasının vakti geldiğini düşünüp, 1993 yılında Mersin’de ticarete atıldı. Kısa süre sonra Pazarcık’ta bulunan ve ailesine ait olan yem fabrikasında yönetici pozisyonunda işe başladı. 1996 yılında yaptıkları proje kapsamında entegre yağ, çırçır ve rafinasyon tesisi kurdu.
 
2004 yılında bölge sanayicilerini bir araya getirerek PANİAD’ı (Pazarcık Narlı İş Adamları Derneği) kurdular. Dört yıl süreyle bu derneğin başkanlığını basarıyla yerine getirdi. Aynı yıl Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Ve yine dört yıl süreyle bu görevde kaldı. Aynı zamanda Kahramanmaraş İl İnsan Hakları Kurulu görevini de devam ettirdi.
 
2009 yılında yapılan seçimlerde belediye başkanlığı yolundaki ilk adımı attı. Kamil Dalkara seçimler sonunda Pazarcık Belediye Başkanı seçildi.