AÇILAN SANDIK ORANI
100,0%
KATILIM ORANI
89,1%

Murat Hazinedar

CHP İstanbul Beşiktaş Belediye Başkan Adayı

DOĞUM YILI 1971
EĞİTİM Üniversite
MESLEĞİ Avukat
EMAIL murathazinedar@gmail.com

1971 İstanbul doğumlu olan Av. Murat Hazinedar, ilköğrenimini Ordu/Fatsa Sakarya İlkokulu, orta öğrenimini Ankara Yükseliş Koleji, lise öğrenimini Bolaman, Fatsa ve İstanbul Kabataş Erkek Liseleri’nde, yüksek öğrenimini ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 1995 yılında tamamlamıştır. 1989-1995 yılları arasında çeşitli tekstil/ihracat firmalarında yönetici olarak görev yapmıştır.

1987 yılında Anavatan Partisi Gençlik Kollarında siyasete başlamış ve 1991-1995 yılları arasında Anavatan Partisi Genel Merkez Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı yapmıştır. Av. Murat Hazinedar, 2000 yılından itibaren Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyasi çalışmalarını sürdürmüş ve partide Kurultay Delegeliği yapmıştır. 2004 yılından itibaren kurucularından olduğu, Türkiye Değişim Hareketi'nde siyasi hayatına devam eden Av. Murat Hazinedar, 2011 Haziran seçimlerinde Ordu'dan Bağımsız Milletvekili adayı olmuştur.

Pek çok sivil toplum kuruluşunda gönüllü faaliyetlerde bulunan ve 1997 yılından bu yana İstanbul Barosuna kayıtlı olarak Hazinedar Hukuk Bürosu'nda, Ticaret ve İş Hukuku dallarında avukatlık yapmak olan Av. Murat Hazinedar evli ve 1 bir çocuk babasıdır.