AÇILAN SANDIK ORANI
100,0%
KATILIM ORANI
89,1%

Mustafa Bağ

DP Kırşehir Merkez Belediye Başkan Adayı

DOĞUM YILI 1951
EĞİTİM Üniversite
MESLEĞİ Emekli

Kırşehir Hacıhaliloğlu sülalesinden gelmekteyim. Bir kız, üç erkek, dört kardeşiz. Memur bir babanın büyük oğluyum. Evliyim ve üç çocuk babasıyım.

Babamın dedesi Osmanlı subayı olup Yüzbaşı Halil’dir. Hacı lakabı 1915 yılında Irak’ Erbil’den Anadolu’ya göç ettikleri için Anadolu’da verilmiştir. Annem Toklumenli olup Süleyman Türkmânî soyundan gelmektedir.

Babamın memurluğu döneminde 29 Ekim 1951 Nevşehir’de doğdum.

İlkokul tahsilimi, çorum ve Kırşehir’de, ortaokul tahsilimi Kırşehir’de tamamladım. 1969 yılında Çankırı Astsubay hazırlama okulundan, 1970 yılında zırhlı birlikler okulu Ankara… Tank Astsubay olarak mezun oldum. Ayrıca askeri okul sürecinde üç yıl süreyle gazetecilik eğitimi aldım.

Türk silahlı kuvvetlerine askeri okul hariç 27 yıl kesintisiz hizmet ettim. Türk silahlı kuvvetlerinin bünyesinde yurt içi ve dışında karargâh kıta, askeri cezaevi müdürlüğü ve birlik komutanlığı görevlerinde bulundum. Milli Güvenlik Kurulu Milli Güvenlik Akademisinde görev yaptığım yıl içinde kendi isteğimle emekli oldum.

TSK görev yaptığım süreçte Komanda, Özel Harekât, İç Güvenlik Harekât, Savaş Beden Eğitimi, Kripto kurslarını tamamladım. Kıbrıs ağır silah birinciliği Ankara garnizonu keskin nişancılık ikincilik ödülü sahibiyim. Türk silahlı kuvvetlerinden yapmış olduğum hizmetler karşılığı olarak üst Komutanlıkça 23 adet bröve, şerit rozet ile ayrıca Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Denktaş tarafından ödüllendirildim. 1 adet üstün cesaret bröve sahibiyim.

Meslek süreci içinde Kıbrıs barış harekâtı süresinde Yunanistan sınır bölgesinde, Ohal bölgesinde görev yaptım. Görevli olarak yurt dışına Fransa ve ispanya ve Kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyetinde görevlendirildim.

Emekli olduktan sonra 2001 yılında Kırşehir’e geldim. Kırşehir’e 14 yıldır hizmet ediyorum. Arkamda ne siyasi bir güç. Nede bir iş adamı var. Bu şehre hizmet etmeyi kendisine görev saymış arkadaşlarımla birlikte kadirşinas Kırşehir halkıyla bütünleşerek bu hizmetleri yaptım ve başardım.