AÇILAN SANDIK ORANI
100,0%
KATILIM ORANI
89,1%

Mustafa Pekdoğan

MHP Kırıkkale Merkez Belediye Başkan Adayı

DOĞUM YILI 1958
EĞİTİM Üniversite
MESLEĞİ Mühendis
EMAIL iletisim@mustafapekdogan.com

1958 Yılında Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde Dünyaya gelen Mustafa PEKDOĞAN evli ve iki çocuk babasıdır. Oğlu Elektrik Elektronik Mühendisi, kızı Endüstri Mühendisi, eşi ise ev hanımıdır.

İlkokulu Kırıkkale Kale ilkokulunda, Ortaokulu Kurtuluş ortaokulunda, liseyi de Kırıkkale Endüstri Meslek lisesinde tamamlayan Mustafa PEKDOĞAN 1977 yılında Kırıkkale meslek yüksekokulu Elektrik bölümünden mezun olmuştur. 1989 yılında Kayseri Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Elektronik Mühendisi olarak lisans diplomasını almıştır.

Kırıkkale Endüstri Meslek Lisesini bitirdikten sonra Seydişehir Alüminyum tesislerinde Elektrik teknisyeni olarak iş hayatına atılan Mustafa PEKDOĞAN Meslek Yüksekokulunu bitirince Kırıkkale Büyükyağlı lisesinde bir yıl öğretmenlik yapmıştır. Daha sonra İmar İskan Bakanlığında Mahalle Planlaması ve Altyapılar Dairesi Başkanlığında Teknik Kontrol elemanlığı görevinde bulunmuştur. 1980 yılında işe başladığı Makine Kimya Endüstrisi Kurumu silah ve tüfek fabrikasının personel, sicil ve ambar servislerinde dört yıl çalıştıktan sonra, Makine Kimya Endüstrisi Kurumunun Polatlı İnşaat ve Kazı Makineleri Fabrikasının kuruluş ve montaj çalışmalarında iki yıl görev yapmıştır. Fabrika montajının tamamlanmasının ardından Kırıkkale’ye dönerek M.K.E.K. Barut Fabrikasında atölye şefliği görevini altı yıl kadar yürütmüştür. Bu arada Mühendislik tahsilini tamamlamasının ardından Bakım onarım atölyeleri Elektrik Elektronik laboratuar şefliği görevine atanmış ve bu görevi iki yıl sürdürmüştür. 1992 yılında M.K.E.K den ayrılan Mustafa PEKDOĞAN Türkiye Elektrik Kurumu Kırıkkale Elektrik Dağıtım Müessese Müdürlüğüne Müessese Müdürü olarak atanmıştır. 1995 yılı ortasında terfi ederek Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye teknik Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanmıştır. 1999 yılında Kırıkkale Belediye Başkanı seçilen Mustafa PEKDOĞAN beş yıl boyunca bu görevi ifa etmiş, 2004 yılında emekli olarak serbest çalışmaya başlamıştır. Aynı zamanda siyasi çalışmalarına da Genel Merkezimiz bünyesinde Merkez Yürütme Kurulu Üyesi olarak bir dönem sürdürmüştür. 

Sosyal ve sivil toplum kuruluşlarında üstlendiği görevler;

1977-1979 yıllarında Kırıkkale Ocak Başkanlığı,
1977-1980 yıllarında Kırıkkale Yüksek Öğrenim Derneği Mali Sekreterliği, 
1982-1985 yıllarında Kırıkkale Meslek Yüksek Okulu Mezunlar Derneği Genel sekreterliği,
1993-1995 yıllarında Kırıkkale spor ikinci başkanlığı,
1997-1998 döneminde Tekirdağ Spor Asbaşkanlığı, 
1999-2003 yıllarında üç dönem Kırıkkale Spor Başkanlığı faaliyetlerinde bulunmuştur.

2014 yılında yapılacak olan Mahalli İdareler Yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatı ve Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ Bey’in teveccühü ile Milliyetçi Hareket Partisinin Kırıkkale Belediye Başka