AÇILAN SANDIK ORANI
100,0%
KATILIM ORANI
89,1%

Necmettin Çalışkan

SP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı

DOĞUM YILI 1973
EĞİTİM Üniversite
MESLEĞİ İlahiyatçı

Sırasıyla hafızlığı (1984), İmam Hatip Lisesini, (1991) Mısır El-Ezher Üniversitesi İlahiyat Fakültesini (1995) bitirdi. Daha sonra Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisans, (2000) İlahiyat Fakültesi Tefsir Dalında doktor unvanı (2013) elde etti.

Gazetecilik, radyo programcılığı, Arapça tercümanlığı ve 20. Dönem TBMM Refah Partisi Grubunda Milletvekili Danışmanlığı yaptı.

Osmanlıca, Bilgisayar Programcılığı, Hızlı Okuma, Pazarlama ve Satış Tekniklerive Dış Ticaret gibi çeşitli seminerlere katılmıştır. Saadet Partisinde 4 yıldır GİK Üyesi ve 12 yıldır Hatay İl Başkanı olarak görev yapan Çalışkan, çeşitli sivil toplum örgütleri üyeliği yanı sıra (Gimdes) Helal gıda denetmenidir.

Hasiad tarafından yılın işadamı, (2011) Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi TASAM tarafından (2012) stratejik vizyon sahibi işadamı ödülüne layık görülmüştür. Sosyal, siyasal ve ticari faaliyetleri çerçevesinde Afrika, Asya, Amerika ve Avrupa kıtasında 50’i aşkın ülkeyi dolaşmıştır. Tarım, sanayi, ticaret, perakende gıda zinciri, radyo yayıncılığı ve ihracat konularında faaliyet gösteren İSO 500 sıralamasında yer alan aile şirketinin yöneticiliğini yapmaktadır. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Üyesi, Ehli Sünnet Âlimleri Birliği, Cansuyu Yardımlaşma Derneği, Hatay Gazeteciler Cemiyeti, Askon, Müsiad, Hasiad üyesi ve Sarı Basın Kartı sahibidir.

İngilizce ve iyi derecede Arapça bilmektedir.