AÇILAN SANDIK ORANI
100,0%
KATILIM ORANI
89,1%

Özlem Çerçioğlu

CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı

DOĞUM YILI 1968
EĞİTİM Üniversite
MESLEĞİ Belediye Başkanı

Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem ÇERÇİOĞLU 11 Ağustos 1968'de AYDIN / Nazilli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Nazilli’de tamamladı. 1988’de Selçuk Üniversitesi Makine Resim Konstrüksiyon Bölümünden mezun oldu.

Üniversite öğreniminden sonra yurt dışında başarılı çalışmalara imza atarak adından söz ettirdi. New York’ta Müşteri İlişkileri Müdürü olarak görev yaptı. Özellikle kurduğu sosyal ilişkilerdeki başarısı Türk cemiyetlerinde etkin ve saygın görevlerde bulunmasına neden oldu. Sanayici olarak da faaliyetlerde bulundu. Eğitime destek çalışmaları, uyuşturucuyla mücadele, sokak çocuklarını kazanma, Atatürkçü düşüncelere sahip çıkma, nüfus planlaması gibi toplumsal içerikli projelerde görev aldı.

3 Kasım 2002 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi XXII. dönem CHP Aydın Milletvekili olarak parlamentoya seçildi. Aynı zamanda parlamentoda İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunda görev aldı. 22 Temmuz 2007’de XXIII Dönem CHP Aydın Milletvekili olarak yeniden seçildi. TBMM Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi Ve Teknoloji Komisyonu üyesi olarak görev yaptı. 29 Mart Yerel seçimlerinde partisinin ve Aydın’ın ilk bayan belediye başkanı seçildi.

Özlem Çerçioğlu, evli ve 2 çocuk annesidir, İngilizce bilmektedir.