AÇILAN SANDIK ORANI
100,0%
KATILIM ORANI
89,1%

Ramazan Çalık

AK Parti Antalya Serik Belediye Başkan Adayı

DOĞUM YILI 1961
EĞİTİM Üniversite
MESLEĞİ Öğretim Görevlisi
WEB SİTESİ www.ramazancalik.com

Prof. Dr. Ramazan ÇALIK, 1961 Antalya-Yeşilyurt doğumludur. 09.07.2012 tarihinde Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı tarafından Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Dr. ÇALIK, 1985 yılında Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nden mezun olmuştur. 1988 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisansını, 1994 yılında da doktorasını tamamlayarak aynı kürsüde yardımcı doçent olarak atanmıştır.

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi alanında 2005 yılında Doçent ve 2010 yılında Profesör unvanlarını alan ÇALIK, Türk-Alman Dostluk Derneği üyesi olup üç yıl Almanya olmak üzere Avusturya ve İsviçre’de akademik görevlerde bulunmuştur. Yurt içi ve yurt dışında yürütülen uluslararası birçok projede yürütücü ve danışman olarak görev alan Prof. Dr. ÇALIK, uluslararası ve ulusal çok sayıda dergiye de hakemlik yapmıştır. Yürüttüğü projelerle ülkemize 1,5 milyon Euro civarında maddi girdi sağlayan ÇALIK, bu faaliyetlerini halen sürdürmektedir.

Almanca ve Türkçe olmak üzere uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde pek çok yayını ve 6 kitabı bulunan Prof. Dr. ÇALIK, çok sayıda uluslararası ve ulusal sempozyum ve konferansa konuşmacı ve yönetici olarak iştirak etmiştir.

Bir dönem Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Cumhuriyet Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. ÇALIK; dekan yardımcılığı, senato üyeliği ve meslek yüksekokulu müdürlüğü gibi çeşitli idarî görevlerde de bulunarak yöneticilik alanında tecrübe sahibi olmuştur.

Almanca bilen Ramazan ÇALIK, evli ve üç çocuk babasıdır.