AÇILAN SANDIK ORANI
100,0%
KATILIM ORANI
89,1%

Remzi Aydın

AK Parti İstanbul Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı

DOĞUM YILI 1965
EĞİTİM Üniversite
MESLEĞİ Avukat
EMAIL avremzi@yahoo.com

1965 yılında Eyüp‘te doğdu. Aslen Giresun’ludur. Eğitimini Eyüp’te tamamladı. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1991 yılında serbest avukatlığa başladı. 

Öğrencilik yıllarından bu yana çeşitli dernek ve vakıflarda görev yaptı. Amatör olarak futbol, voleybol,tenis ve lisanslı olarak karate sporu yaptı. 2000-2004 arasında Güreş Federasyonu Hukuk Kurulu üyeliğinde bulundu.

İ.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Mali Hukuk Anabilim Dalı ve İ.Ü. Adli Tıp Enstitüsünde yüksek lisans çalışmalarında bulundu.(1992-1996) MBBB Yerel Yönetimler Akademisi programını (2007), Kadir Has Üniversitesi SHAUM Spor Hukuku Sertifika Programlarını bitirdi.(2009)

Türk Edebiyatı,Güreşimiz,Demokrasi ve Hukuk,İstanbul Barosu,Yerel Siyaset dergileri ile yerel Aydınses, sporvitrini.com gazetesinde çeşitli konularda makale, deneme ve inceleme yazıları yayımlandı /yayımlanıyor.

Hayat Vakfı ve Yeryüzü Doktorları Derneği üyeliği, Yalın Enstitü Derneği kurucu üyeliği, Geleneksel Sporlar Vakfı Denetim ve Yönetim Kurulu üyeliği, Güreş Federasyonu Hukuk Kurulu Başkanlığı gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Ticaret,taşınmaz, icra ve ceza hukuku dallarında hukuk danışmanlığı yanında kendine ait hukuk bürosunu yönetmekte olup ayrıca Sağlık Hukuku, Spor Hukuku ve Uzlaşmacılık meslek içi uzmanlık sertifikalarına sahiptir.

2006 İl kongresinde İstanbul Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu üyeliğine 2007 yılında da Kurul Başkanlığına seçildi.2009 yılına kadar bu görevini yürüttü.

Son mahalli seçimlerde Eyüp Belediye Başkanlığına aday adayı oldu.

2009 Yerel seçimlerinde Eyüp İl Genel Meclisi Üyesi, 2010 nisan ayında da İl Encümen ve İl Özel İdaresi Disiplin Kurulu üyeliğine seçildi. Halen bu görevlerini yürütmektedir.

Gezi ve inceleme amaçlı olarak, Bulgaristan, Azerbaycan, Yunanistan, S.Arabistan,İran ve Fransa ‘ya seyahatler yapmıştır.

Orta düzeyde ingilizce ve arapça bilmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır.