AÇILAN SANDIK ORANI
100,0%
KATILIM ORANI
89,1%

Şükrü Sözen

CHP Antalya Manavgat Belediye Başkan Adayı

DOĞUM YILI 1964
EĞİTİM Lise
MESLEĞİ Belediye Başkanı
EMAIL belediye@manavgat.bel.tr

1964 yılında Manavgat’ ta doğdu. İlk eğitimini Manavgat Çağlayan İlköğretim Okulu’nda, orta ve lise eğitimini ise 1975 – 1981 yılları arasında İzmir Özel Fatih Koleji’nde tamamladı. Vatani görevini 1984 yılında İzmit Gölcük’te bitiren Şükrü Sözen, daha sonra ticaret hayatına atıldı.


Sözen Ailesi’ne ait şirketlerde uzun yıllar otel işletmeciliği, kuyumculuk, otomotiv ve inşaat sektörlerinde faaliyetlerde bulunan Şükrü Sözen, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik kolları başta olmak üzere partinin çeşitli komisyonları ve İlçe Örgütünün yönetim kadrosunda görevler aldı.


Manavgat’ta birçok yardım kuruluşu ve sivil toplum örgütünde de hizmetleri bulunan Sözen, 2004 yılı seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden Belediye Başkan Aday Adayı oldu.


Dededen toruna sosyal demokrat anlayışın tüm özelliklerini taşıyan bir aileden gelmektedir. Sorumluluk ve görev alma bilinciyle dedesi Şükrü Sözen 17 yıl, babası İbrahim Sırrı Sözen 10 yıl süreyle Manavgat Belediye Başkanlığı görevini başarıyla yürütmüşlerdir.


25 yıllık siyasi hayatında edindiği tecrübeleri, Manavgat’a hizmet için hayata geçirecek olan Şükrü Sözen evli ve iki çocuk babasıdır.