AÇILAN SANDIK ORANI
100,0%
KATILIM ORANI
89,1%

Şule Kılıçarslan

LDP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı

DOĞUM YILI 1974
EĞİTİM Üniversite
MESLEĞİ Sosyolog

1974 yılında İstanbul’da doğan Şule Kılıçarslan, ilk, orta ve lise öğrenimini Tarhan Koleji’nde bitirdi. 1995’te İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünden mezun olarak “Sosyolog” ünvanını aldı. Üniversite öğrenimi sırasında İngilizce yönetim ve strateji kitaplarını Türkçe’ye kazandırdı.1996’da editörlük yaparak, lider yöneticiler, başarılı yönetim ve kişisel gelişimkonularında çeşitli kitaplar yayınladı. Bu sırada İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde “Uluslararası İşletmecilik” ihtisası yaptı.1999-2002 yıllarında Yeditepe Üniversitesi’nde Pazarlama Yönetimi ve e-işletmecilik alanında iki “MBA” yaptı.1999 yılında Amerikan Genç Politik Liderler Konseyi’nin Türkiye’den davet ettiği 8 genç politik liderden biri olarak, Amerika’da yerel yönetimler ve belediyecilik konularında yerinde incelemelerde bulundu.2000 yılında Boğazdan tankerlerin geçmesini önlemek amacıyla hazırladığı ve dünyadaki kanaat önderlerine gönderdiği "Code Name S.O.S." CD'siyle “Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik” alanında “Türkiye’nin En Başarılı Genci” seçildi.


SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI : 1996 yılından beri yerli ve yabancı çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları ’nda yönetim kurulu üyesi olarak aktif görev yapan Kılıçarslan halen ;*Prof. Faruk Erzengin Eğitim ve Yoksullara Yardım Vakfı, Mütevelli Heyeti Üyesi ve Gen.Başkan Yardımcısı*Avrasya Kültürel ve Toplumsal Gelişim Derneği, Onursal Kurucu Başkanı*Millet ve Vekili İletişim Platformu, Kurucu Başkanı*Türkiye-Türkmenistan Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Denetleme Kurulu Üyesi*Propeller Derneği’nde üye olarak görevlerini sürdürmektedir.


İŞ HAYATI : Çok iyi derecede İngilizce bilen Kılıçarslan, 1995 yılından beri İstanbul merkezli şirketinde, danışmanlık, yayıncılık ve pazarlama faaliyetleri yürütmekte, yerli ve yabancı kuruluşlara yatırım danışmanlığı yapmaktadır.Kılıçarslan çeşitli radyo ve TV programlarına katılmış, dünyanın çeşitli ülkelerindeki konferanslarda güncel uluslararası konular ve politikada kadınlar konusunda konuşmalar yapmış, çeşitli workshoplara katılmıştır. TÜGİAD, Türkiye Genç İşadamları Derneği’nin yayını olan Elegans dergisinde çeşitli yazıları yer almıştır.