AÇILAN SANDIK ORANI
100,0%
KATILIM ORANI
89,1%

Yasin Türkoğlu

BĞMSZ2 Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı

DOĞUM YILI 1971
EĞİTİM Üniversite
MESLEĞİ Diş Hekimi
TWITTER @berkfeza

1971 Yılında Adana’da doğan Yasin Türkoğlu ilk orta ve lise tahsilini Adana’da tamamladı. 1996 Yılında Çapa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olarak Serbest Diş Hekimliğine başladı.

 1997 Yılında Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER)’ni kurdu ve 5 yıl başkanlığını yaptı. 1998 Yılında Özel Feza Tıp Merkezini açtı ve Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlendi. Mesleğinin icrası yanında düzenlediği Kültür ve Sanat organizasyonları ile geniş halk kitlelerine hitap etme imkânı buldu.

 4 Yıldan beri Adana Valiliği’nce düzenlenen Kutlu Doğum Etkinlikleri’nde program sorumlusu olarak görev aldı. Değişik zamanlarda çeşitli konularda sivil toplum kuruluşlarında seminerler verdi. Adana Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulunda görev alan Yasin Türkoğlu Adana’da yayın yapan yerel televizyonlarda değişik konularda program yaptı.

Adana’nın sorunlarının tartışıldığı ve çözümlerinin arandığı Şehr-i Adana programının yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendi. 2008 Yılında Çukurova Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti’nde yer aldı.

 Evli ve 2 Çocuk babası olan Yasin Türkoğlu halen Huzur Özel Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı olarak Diş Hekimliğine devam etmektedir.