AÇILAN SANDIK ORANI
100,0%
KATILIM ORANI
89,1%

Yusuf Temizkan

MHP Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkan Adayı

DOĞUM YILI 1972
EĞİTİM Üniversite
MESLEĞİ Ziraat Mühendisi

1972 doğumlu Yusuf TEMIZKAN, ilk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş’ta 100.Yıl ilkokulu, Gazi Ortaokulu ve Kahramanmaraş lisesinde tamamladı. Yüksek öğrenimini Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinde tamamlayarak 1995 yılında Ziraat Mühendisi olarak mezun oldu.

Başbakanlık Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün Giresun ve Kahramanmaraş II Müdürlüklerinde Mühendis olarak yol,  etüt proje, sulama ve toprak işleri şube müdürlüklerinde görev aldı. 2006 yılından itibaren Kahramanmaraş il özel idaresi.

Yol ve Ulaşım Hizmetleri, Yatırım ve İnşaat müdürlüklerinde görev yaptı.Kamudaki görevleri ile birlikte 2003 yılından 2013 yılının aralık ayına kadar kurucu başkanı olduğu TMM08 Ziraat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Şubesinin 5 dönem yönetim kurulu başkanlığını yürüttü.

Kahramanmaraş ilinde faaliyet gösteren Mühendis Mimar ve Şehir plancısı odalarından oluşan, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kahramanmaraş il Koordinasyon Kurulu Başkanlığı görevini devam ettirdi.

Kent Konseyi yürütme kurulu üyeliği, TEMA Vakfı, Kahramanmaraş Kültür ve Sanat Demeği gibi birçok Sivil Toplum Kuruluşlarında aktif görev aldı. Aldığı görevlerde ülkesi ve Madalyalı Şehrine en iyi hizmeti verme azmi ve gayreti içerisinde oldu.

2013 yılı aralık ayı itibariyle Onikişubat Belediyesine Milliyetçi Hareket Partisinden Belediye Başkan Adayı oldu. TEMİZKAN ilkeli, temiz ve onurlu bir siyaset için “Değişimi Birlikte Başaracağız” anlayışıyla yola çıktı.