AÇILAN SANDIK ORANI
100,0%
KATILIM ORANI
89,1%

Yusuf Üras

AK Parti Antalya Kemer Belediye Başkan Adayı

DOĞUM YILI 1966
EĞİTİM Üniversite
TWITTER @Yusfuras

Yusuf Üras 01 Şubat 1966 ’da Antalya ’da doğdu. İlköğrenimini doğduğu belde olan Tekirova ’da, orta öğrenimini Antalya ’da tamamladı. Amerikan Preston Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirdi.   Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümünde hala öğrenimine devam etmektedir.
İlk yöneticilik görevine  taşıyıcılar kooperatifi başkanlığı ile başladı. Kamu görevine ise 1994 senesinde Tekirova Muhtarlığı seçimlerini kazanarak başladı.


Tekirova ’nın Belediye statüsünü kazanması ile Tekirova’nın son muhtarı olarak başladığı kamu görevine 1999 yılında Tekirova’nın belde olması ile yapılan seçimlerden sonra  ilk  Tekirova Belediye Başkanı olarak devam etti.


2004 yılında belediye başkanlığı görevine ikinci sefer, 2009 yılında ise üçüncü sefer seçildi.
2005 yılında birlikler kanununun değişmesi ile aday olduğu seçimi kazanarak  Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB) Başkanlığı görevini selefi olan Kemer Kaymakamı’ndan devraldı. 2009 yılında yapılan seçimlerde  GATAB Başkanlığına 2. Kez,  2011 yılında yapılan seçimlerde ise 3.Kez GATAB Başkanlığı görevine seçildi.
Evli ve iki çocuk babası olan Üras, halen Tekirova Belediye Başkanlığı ve GATAB Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.
"Hayat Bir Seçimdir, Seçimler Kazanmak İçindir"  isimli kitabı  yakında  kitapçılarda raflarda yerini  alacak.