AÇILAN SANDIK ORANI
100,0%
KATILIM ORANI
89,1%

Zeynel Abidin Okul

AK Parti İstanbul Beşiktaş Belediye Başkan Adayı

DOĞUM YILI 1968
EĞİTİM Üniversite
MESLEĞİ Mühendis
EMAIL bilgi@Zeynepabidinokul.com

1968 İstanbul, Beşiktaş doğumlu olan Zeynel Abidin OKUL, Cumhuriyetimizin kuruluşuna İstanbul’da şahitlik eden bir ailenin 4. kuşak temsilcisidir. Aile daha sonra 1936 yılında, Beşiktaş’ımızın Ortaköy semtine yerleşerek, Beşiktaşlılık kimliğini günümüze kadar taşımıştır.

İlk ve ortaokul eğitimini Ortaköy’de, Lise eğitimini ise ilk gençlik yıllarının şekillenmesinde çok katkısı olan Kabataş Erkek Lisesi’nde tamamladıktan sonra; Beşiktaşımızın güzide üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden İnşaat Mühendisi ünvanı alarak başarı ile mezun olmuş, daha sonra Amerika Birleşik Devletleri’nde dil eğitimi almıştır.

Memleketimize olan vatani borcunu, Tatvan’da asteğmen olarak tamamlamıştır. İş hayatına özel sektörde başlayan Zeynel Abidin Okul, edindiği tecrübe ile 1998 yılında kurmuş olduğu inşaat ve dış ticaret alanında faaliyet gösteren firmasında Yönetim Kurulu Başkanı olarak ticari hayatına devam etmektedir.

Uzun yıllar çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönetimlerinde görev alan Zeynel Abidin OKUL, halen aynı kuruluşlarda üye olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

Ortaköy’de geçen gençlik yıllarında lisanslı yüzücü olan Zeynel Abidin OKUL, son yıllarda sporcu kimliğini yelken sporu ile devam ettirerek denizle olan bağlarını hiç koparmamıştır.

Uzun yıllardır siyasetin içinde olan OKUL, çeşitli kademelerde başarı ile görev yapmış olup, son olarak AK PARTİ Beşiktaş İlçe Başkanlığı görevinde bulunmuştur. İyi derecede İngilizce bilen Zeynel Abidin OKUL, evli ve 3 çocuk babasıdır.