Yukarı

Ferda Çağlar Erkut

CHP Aydın

DOĞUM YILI 1974
MESLEĞİ İşletmeci

Ferda Çağlar Erkut, 1974 yılında Nazilli'de doğdu. İzmir Amerikan Lisesi'ni bitirdi. 1997 yılında ODTÜ İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek Lisans ve Doktorasını Adnan Menderes Üniversitesi'nde tamamladı.

Pamuk Çırçır İşletmesi olan Ege'deki tek işkadını olan Dr. Ferda Çağlar Erkut, aynı zamanda Türkiye'de meşrubat dağıtım bayii olan tek iş kadınıdır. 2011 Genel Seçimleri'nde önseçimde 3'üncü sıraya gelen Dr. Ferda Çağlar Erkut, milletvekilliği küçük bir oy farkıyla kaybetti. Dr. Ferda Çağlar Erkut, 10 yıldır Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) finansal yönetim, bütçeleme ve kar planlaması dersleri veriyor. 'Eko Turizm Kaynağı Olarak Akçay Vadisi ve Madran Dağı'nın Değerlendirilmesi' ve 'Kümelenme ve Aydın İlindeki Kümelenme Potansiyeli Olan Alanlar' başlıklı iki tez çalışması mevcuttur.

Birçok meslek ve sivil toplum örgütünde yöneticilik yapan Dr. Ferda Çağlar Erkut;

CHP Nazilli Belediyesi Meclis Üyeliği, TOSYÖV Aydın Destekleme Derneği Başkanlığı, Nazilli Ticaret Borsası Meclis Üyeliği, Nazilli Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği, TOBB Aydın Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcılığı, TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu Üyeliği, Nazilli Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Toplumsal Eğitim ve Gelişim Derneği (Cumhuriyet Halk Evleri) Nazilli Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Evli ve 2 kız çocuğu annesi olan Dr. Ferda Çağlar Erkut, İngilizce biliyor.

* Genel Seçim 2015 verileri Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınmaktadır.