AÇILAN SANDIK ORANI
100,0%
KATILIM ORANI
89,1%

Devran Kutlugün

MHP Ankara Yenimahalle Belediye Başkan Adayı

DOĞUM YILI 1964
EĞİTİM Üniversite
MESLEĞİ Öğretim Görevlisi
EMAIL devrankutlugun.com#sthash.eWRDF2SF.dpuf

1964  Yılında Ankara Çamlıdere Çukurören Köyünde dünyaya gelen Devran KUTLIGÜN. 1982 yılında girdiği Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nü başarıyla tamamladı. Daha sonra,  aynı Üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Halkla İlişkiler Ana Bilim Dalında Siyasal İletişim ve Propaganda üzerine yüksek lisans yaptı ve yine aynı alanda doktora çalışmalarına devam etti. 

Üniversite eğitimi boyunca Bizim Ocak,  Yeni Düşünce gibi yayınlar başta olmak üzere, çok sayıda gazete ve dergide aktif şekilde vazife alan Kutlugün, 1987- 1988 yıllarında Yeni Düşünce Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğü görevini üstlendi. 
1988 yılında, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne Öğretim Görevlisi olarak göreve başlayan Kutlugün, siyasal iletişim, propaganda ve seçmen motivasyonu konularında akademik çalışmalar gerçekleştirdi. Kamuoyu araştırmaları ve seçim kampanyaları konusunda ihtisas sahibi olan Kutlugün. 
Bugüne kadar bir çok kuruma ve siyasetçiye siyasi danışmanlık yaptı.

1997 yılından itibaren Başbakanlık’ta görev alan Kutlugün. Sırasıyla Başbakan Müşavirliği, Turban A.Ş. Denetim Kururlu Üyeliği, Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdür Vekilliği görevlerini yürüttü; halen Başbakanlık Müşaviri olarak kamu görevine devam ediyor .

Gerek Akademik gerekse bürokratik hayatı boyunca Ankara’nın tüm ilçelerinde siyasi, sosyal ve kültürel faaliyetler içinde olan, bu tür çakışmalara destek veren Kutlugün evli ve 2 çocuk babası