AÇILAN SANDIK ORANI
100,0%
KATILIM ORANI
89,1%

Mesut Akgül

AK Parti Ankara Mamak Belediye Başkan Adayı

DOĞUM YILI 1967
EĞİTİM Üniversite

Mesut AKGÜL, 1967 yılında Mamak’ta doğdu. Eğitimini Piyalepaşa İlkokulu, Tuzluçayır Ortaokulu, Abidinpaşa Endüstri Meslek Lisesi, Yüksek Öğrenimini ise 9 Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde 1988 yılında tamamladı. 

Evli ve iki çocuk babası olan AKGÜL, iş hayatına Mamak’ta faaliyet gösteren aile şirketinde yönetim kurulu başkanı olarak gıda sektöründe başladı. Şu an aktif olarak inşaat sektöründe faaliyetine devam etmektedir. Ayrıca 2003-05 yıllarında Et ve Balık Kurumu’nda yönetim kurulu başkan vekili olarak görev yaptı. 

Gençlik yıllarından itibaren toplumsal olaylara olan duyarlılığı bir çok sivil toplum kuruluşu, dernek ve vakıflarda görev almasını sağladı. Kurucusu olduğu Gönül Vakfı’nın 7 yıl genel başkanlığını yürüterek sosyal, kültürel ve eğitim faaliyetlerinde bulundu. 

Aktif siyasi hayatı 2001yılında AK Parti Mamak İlçe Başkanlığı’nda kurucu yönetim kurulu üyeliği ve ilçe seçim işleri başkanlığı, siyasi ve hukuk işleri başkanlığı görevlerinde bulundu. 3 Kasım 2002 Genel Seçimlerinde AK Parti Ankara I. Bölge 11. sıra Milletvekili adayı olarak seçimlere girdi. 28 Mart 2004 Mahalli İdareler Seçimlerinde AK Parti İl Başkanlığı Seçim Koordinasyon Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2006 yılında yapılan 2. Olağan Kongre’de AK Parti Mamak İlçe Başkanlığı görevine seçildi. Mamak halkının genel teveccühü üzere bugüne kadar edinmiş olduğu deneyim ve birikimlerini Mamak Belediye Başkanlığına Aday Adayı olmak üzere 16 Kasım 2008’de yapılan AK Parti 3. Olağan Kongresinde İlçe Başkanlığı görevinden ayrıldı.