AÇILAN SANDIK ORANI
100,0%
KATILIM ORANI
89,1%

Mevlüt Karakaya

MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı

DOĞUM YILI 1963
EĞİTİM Üniversite
MESLEĞİ Akademisyen
EMAIL karakaya.mevlut@gmail.com
WEB SİTESİ www.mevlutkarakaya.com
Ankaralı…

Bala ilçesinin Çavuşlu Köyü’nde doğan Karakaya, Kazan’da yatılı geçen ortaokul yıllarından sonra 1981 yılında Ankara Ticaret Lisesi’nden, 1985 yılında Gazi Üniversitesi İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu.

Akademisyen…

37 yaşında profesör unvanını alan Karakaya, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Muhasebe ve Finansman Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans ve doktora dereceleri aldı. ABD’nin çeşitli üniversitelerinde eğitim aldı ve araştırmalarda bulundu. Karakaya üniversite senato üyesi, dekan yardımcısı gibi idari görevler de üslendi.

Siyasetçi…

10 yılı aşkın süredir de MHP Merkez Yönetim Kurulu üyesi olan Mevlüt Karakaya, 2011 yılından bu yana MHP Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevini yürütmekte olup, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Ödüller almış bir Yönetici…

Akademi dünyasında ilk adımını attığı yöneticilik hayatını Dünya Bankası gibi uluslararası kurumların yurt dışındaki projelerinde finans yöneticisi olarak sürdüren Karakaya, 1999 yılında Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü oldu. En genç KİT Genel Müdürü olan Mevlüt Karakaya 2000 yılında “Yılın Kamu Yöneticisi”, 2002 yılında “Yılın Bürokratı”, 2003 yılında ise Hazine Müsteşarlığı tarafından “En Başarılı KİT Yöneticisi” ödüllerine layık görüldü.