KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

AÖF

Anadolu Üniversitesi 17 lisans, 36 önlisans programıyla, ulusal sınırları aşarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kosova, Makedonya, Bulgaristan, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Batı Trakya’da yaşayanlar ile çeşitli Batı Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşlarına eğitim hizmetini çağdaş Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi ile götürmektedir.

Türk yükseköğretim sisteminde 34.yılını tamamlayan Anadolu Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi, yaklaşık 3 milyon öğrencisi ve 2 milyon 500 bin mezununa açık ve uzaktan eğitim yoluyla yüksek öğrenim sağlamanın yanı sıra özel projeler yardımıyla Türkiye’nin eğitim sorunlarının aşılmasında vazgeçilmez bir rol üstlenmektedir.

Merkezi Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Sistemi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinden oluşmakta olup eğitim-öğretim kredili sisteme dayalı olarak yürütülmektedir.

Kredili sistem; derslerin dönemlik olarak belirlendiği, bir öğretim yılının güz ve bahar olmak üzere iki dönemden oluştuğu, her dönemde bir ara ve dönem sonu sınavının yapıldığı, bütünleme sınavı ve yaz okulunun bulunmadığı, öğrencilerin derse devam edebilmesi ve öğrencilik haklarından yararlanabilmesi için her dönem başında belirlenen tarihlerde kaydını yeniletmesi gerektiği, kayıt yenileme dönemlerinde öğrencilerin Fakülte tarafından atanan dersleri daha sonra ilgili dönemde almak üzere azaltabildiği veya ilgili üst dönemden 45 Avrupa KrediTransfer Sistemi (AKTS) krediyi geçmeyecek şekilde ders ekleyebildiği, derslerin programda kapladıkları süreye ve gerektirdiği çabaya göre kredilendirildiği ve zorunlu kredi miktarının tamamlanmasıyla mezun olunan eğitim-öğretim sistemidir.

Kredili sistemde, önlisans programlarında güz dönemi 1 ve 3. yarıyıllardan, bahar dönemi 2 ve 4. yarıyıllardan; lisans programlarında güz dönemi 1, 3, 5 ve 7. yarıyıllardan, bahar dönemi 2, 4, 6 ve 8. yarıyıllardan oluşmaktadır.

Kredili sistemde ders geçme esası uygulandığından, sınıf kavramı bulunmamaktadır. Bu nedenle öğrenciler 1, 2, 3 ve 4. sınıf olarak ayrılmazlar. Öğrenciler güz dönemi derslerini güz döneminde, bahar dönemi derslerini bahar döneminde almak zorundadırlar. Başka bir ifade ile güz dönemi dersini bahar döneminde, bahar dönemi dersini güz döneminde alamazlar.

Açık Öğretim Fakültesi Haberleri

  • AÖF 3 ders sınavı ne zaman?

    Gündem, 11 Temmuz 2019

    AÖF 3 ders sınavı ne zaman?

    AÖF (Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim) 3 ders sınavı öğrenciler tarafından merak içerisinde bekleniyor. Binlerce öğrencinin beklediği sınav tarihleri belli oldu. İllere göre dağılımı ve AÖF 3 ders sınavı tarihi, AÖF 3 ders sınav giriş yerleri bilgileri haberimizde...

  • AÖF sınav soru ve cevapları yayınlandı!

    Gündem, 15 Nisan 2019

    AÖF sınav soru ve cevapları yayınlandı!

    Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) sınavı, 13-14 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirildi. Milyonlarca öğrenci üniversiteyi açıktan bitirmek için AÖF bahar dönemi vize sınavlarına girerek ter döktüler. Peki AÖF sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2019 AÖF sınav soru ve cevapları...

  • AÖF sınav sonuçları açıklandı mı?

    Gündem, 02 Aralık 2018

    AÖF sınav sonuçları açıklandı mı?

    Açık Öğretim Fakültesi güz dönemi vize sınavları 24 - 25 Kasım'da yapılmıştı. AÖF sınavının soru ve cevapları sınavdan 1 gün sonra öğrencilerin erişimine açılmıştı. Sınava giren binlerce öğrenci sonuçların açıklanıp açıklanmadığını merak ediyor. Peki, AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? İşte, haberin detayları...

    AÖF sınav sonuçları için bekleyiş sürüyor

    Gündem, 17 Nisan 2018

    AÖF sınav sonuçları için bekleyiş sürüyor

    AÖF sınav sonuçları için binlerce öğrenci Anadolu Üniversitesi'nden gelecek haberi bekliyor. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrenciler sınavdan aldıkları notları görüntüleyebilecek. Öte yandan AÖF sınav soruları yayınlandı. Peki AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

    AÖF sınav giriş yerleri belli oldu!

    Gündem, 09 Nisan 2018

    AÖF sınav giriş yerleri belli oldu!

    AÖF sınav giriş yerleri için beklenen haber geldi ve AÖF sınav giriş belgeleri yayımlandı. Öğrencilerin Bahar Dönemi vize sınavları için bir süredir beklediği sınav giriş belgesi, Anadolu Üniversitesi'nin internet sitesi üzerinden alınabiliyor. İşte detaylar...

  • AÖF sonuçları için bekleyiş sürüyor

    Gündem, 22 Ocak 2018

    AÖF sonuçları için bekleyiş sürüyor

    AÖF sınav sonuçları için bekleyiş sürüyor. Binlerce öğrencinin katıldığı Açık Öğretim Fakültesi final sınavları sonrasında öğreciler heyecanla sonuçları beklemeye başladı. Peki AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖF sonuçları tarihi belli mi? İşte detaylar.

  • AÖF sonuçları ne zaman açıklanacak?

    Gündem, 16 Ocak 2018

    AÖF sonuçları ne zaman açıklanacak?

    AÖF sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Sınava katılan öğrenciler 'AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak' sorgularını hızlandırdı. 13-14 Ocak'ta gerçekleştirilen Açık Öğretim Fakültesi final sınavlarının soru ve cevapları da henüz yayınlanmadı. AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte merak edilenler...

  • AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

    Gündem, 15 Ocak 2018

    AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

    AÖF sınav sonuçları için binlerce öğrencinin heyecanlı bekleyişi sürüyor. Cumartesi ve Pazar günü yapılan AÖF sınavları sonrasında sonuçlar için heyecanlı bekleyiş başladı. Öğrenciler, "AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusuna internetten yanıt aramaya başladı. Peki AÖF sınav sonuçları tarihi belli mi?

    Nefesler tutuldu! AÖF sınav giriş belgesi...

    Gündem, 08 Ocak 2018

    Nefesler tutuldu! AÖF sınav giriş belgesi...

    AÖF sınav giriş belgesi açıklandı mı? sorusu, binlerce AÖF öğrencisi tarafından merakla soruluyor. Sınava girecekleri yeri öğrenmek isteyen öğrencilerin merakla beklediği AÖF sınav giriş belgesi için gözler Anadolu Üniversitesi'nde. Peki AÖF sınav giriş belgesi sorgulama nasıl yapılır?

    AÖF kayıtları başlıyor

    Gündem, 11 Ağustos 2017

    AÖF kayıtları başlıyor

    Üniversite kayıtları için bekleyişte olan adaylar, merakla AÖF kayıt tarihini bekliyor. Peki AÖF kayıtları ne zaman başlıyor? İşte AÖF kayıtlarına dair detaylar..

  • Açıköğretim öğrencilerine şok!

    Gündem, 12 Haziran 2013

    Açıköğretim öğrencilerine şok!

    Dekandan kötü haber geldi

  • Rektör hakkında suç duyurusu

    Gündem, 15 Aralık 2012

    Rektör hakkında suç duyurusu

    Kitaplar sınava 18 gün kala dağıtıldı

  • AÖF'de ders kitapları tarih oluyor

    Gündem, 17 Haziran 2012

    AÖF'de ders kitapları tarih oluyor

    Açık Öğretim Fakültesi İktisat ve İşletme fakültelerinde okutulan ders kitapları elektronik ortama taşınıyor