Yukarı
* Seçim verileri AA tarafından verilmektedir. Kesin sonuçlar YSK tarafından açıklanacaktır.
TÜRKİYE GENELİ
AÇILAN SANDIK ORANI
100,0%
KATILIM ORANI
78,6%
  • Ana Sayfa
  • İLLER
  • BÖLGELER
  • PARTİLER
  • ADAYLAR
  • TÜM SEÇİMLER
  • Veriler 90 saniye sonra yenilenecek
    YENİLE

KENAN TAT

AK Parti Erzincan Üzümlü Belediye Başkan Adayı

Kenan Tat, 1981 yılında Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde doğdu.

İlkokulu ilçede, ortaokul ve lise eğitimini Erzincan'da tamamlayan Tat, Atatürk Üniversitesi Erzincan Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu.

Tercan ilçesinde sınıf öğretmeni olarak memuriyete başlayan Tat, yüksek lisansını 2011'de Karadeniz Teknik Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde Eğitim Yönetimi Denetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi alanında tamamladı. 

Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinde Yerel Yönetimler Bölümünü bitirerek yerel yönetimler uzmanı olan Tat, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi kamu yönetimi bölümünü bitirerek 3. üniversite diplomasını aldı.

2011'de Sabancı Kız Yetiştirme Yurdu müdürlüğüne atanan Kenan TAT, Mayıs 2017’ye kadar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Erzincan İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü olarak çalıştı.

Mart 2016'daki görevde yükselme sınavında Türkiye 11'incisi ve Şubat 2017'deki görevde yükselme mülakatında ise Türkiye birincisi olan Tat, Trabzon Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne Şube Müdürü olarak atandı.

28 Şubat 2018'de PTT Genel Müdürlüğüne daire başkan yardımcısı olarak atanan Tat, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev aldı.

Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Birsen ve Sağlık-Sen de yönetim kurulu üyesi ve ilçe temsilcisi olarak görev yapan Tat, Ankara'da faaliyet gösteren ERDEF Erzincan Dernekler Federasyonunda Başkanvekili ve yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.

Kenan Tat, evli ve 3 çocuk babasıdır.