Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rus yanlısı Ukraynalı gazeteci öldürüldü

        Ukrayna, bu cinayetle sarsıldı.

        Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilim sırasında özellikla Rusya taraftarı görüşleriyle dikkat çeken Ukraynalı gazeteci Oles Buzina, ülkesinde bir suikaste kurban gitti.

        Rusya yanlısı görüşleriyle tanınan Ukraynalı gazeteci Oles Buzina, maskeli iki kişinin hareket halindeki otomobilin içinden açtıkları ateş sonucu hayatını kaybetti.

        Reuters'ın haberine göre; Kiev'de öldürülen 45 yaşındaki Buzina, Ukrayna'nın en zengin iş adamlarından olan ve Türkiye'nin yakından tanıdığı Shakthar Donets takımının da sahibi Rinat Ahmetov'un sahibi olduğu medya imparatorluğuna ait 'Sevodnya' gazetesinde yazıyordu.

        Gazetedeki yayın yönetmenliği görevinden kısa süre önce ayrıldığı belirtilen Buzina, eski Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'e destek veriyordu.

        Ukrayna İçişleri Bakanı Anton Haraşçenkonko, 2012 yılında 'Rus Bloğu' partisinden milletvekili adayı olan ünlü gazetecinin ölüm haberini Facebook sayfasından doğruladı.

        Ukrayna'da dün de Yanukoviç destekçisi Milletvekili Oleg Kalaşnikov öldürümüştü.

        Kiev'de düzenlenen iki kritik suikasta ilişkin yorumu sorulan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise "Bu ilk suikast değil. Ukrayna'da böyle bir cinayet zinciri var" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ