Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tercih Rehberi ve Üniversite Taban Puanları

        Üniversite tercih süreci, hiç şüphesiz eğitim öğretim döneminde karşılaşılan en zorlu anlardan birisidir. “Hangi üniversiteyi seçmeliyim?” ve “Kaç puanla hangi üniversiteye gidilir?” şeklinde sorular, üniversite tercih sürecinde sık sık araştırılır. Bu soruların anlamı ve önemi büyüktür; çünkü öğrencilerin geleceğine yön veren bir süreci anlatır. Üniversite tercih rehberi, tam bu anlarda öğrenciler için önemli bir yol gösterici olur. Habertürk’ün Üniversite Tercih Rehberi sayfası ile YKS tercih süreci hakkında tüm detaylara kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

        Tercih işlemi yapılmadan önce, üniversite taban puanları, başarı sıralaması ve üniversite bölümleri hakkında bilgi sahibi olmak önem arz eder. Zira YKS taban puanları olarak da adlandırılan üniversite taban puanları, her yıl yenilenir. Güncel üniversite taban puanları ve başarı sıralaması hakkında bilgi sahibi olmak da öğrencinin tercih süreci için oldukça yardımcı olur.

        Üniversite bölümleri, 2 yıllık (önlisans) ve 4 yıllık (lisans) olarak ikiye ayrılır. Öğrenciler, hedeflerine ve sınavda elde ettikleri puana göre 2 yıllık veya 4 yıllık üniversite tercihi yapar. 2 yıllık bölümler genellikle, TYT’ye katılım gösteren öğrenciler tarafından araştırılır. Temel Yeterlilik Testi puanı elde eden öğrencilerin TYT taban puanları hakkında bilgi sahibi olmaları gereklidir. TYT’nin ardından AYT ve YDT’ye giren öğrenciler ise 4 yıllık üniversite puanlarına dikkat etmelidir. Habertürk’ün 2 Yıllık ve 4 Yıllık Üniversite Taban Puanları, Başarı Sıralaması sayfası ile Türkiye’deki devlet ve vakıf üniversitelerin son durumu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.