Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu IŞİD lideri konuştu: Hedef Bağdat

        RAK ordusu ve Şii milisler Anbar vilayetinin merkezi Ramadi’yi geri alabilmek için hazırlıklarını sürdürürken, örgüt yeni hedef olarak Bağdat ve Kerbela’yı belirledi. Örgütün yayınladığı bir videoda, halkın Ramadi’nin alınmasından dolayı sevinç gösterileri yaptığı görülüyor. IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi’ye ait olduğu iddia edilen bir kişinin de “Anbar’ın fethi Bağdat, Necef ve Kerbela’nın fethinin başlangıcıdır” dediği duyuluyor.

        ‘6 BİN ASKER YENEMEDİ’

        CNN International’ın ünlü sunucusu Christiane Amanpour’a konuşan ABD Merkez Komutanlığı eski danışmanı Ali Haydari, “Ramadi’de 6 bin Iraklı askeri güç, 150 IŞİD militanına yenildi. Bunu Irak Savunma Bakanlığı raporlarında gördüm. Bu hem Irak, hem de koalisyon için büyük bir yenilgi” dedi.

        KATLİAM SÜRÜYOR

        IŞİD militanlarının Ramadi’deki katliamı ise sürüyor. Militanların kentte kapı kapı dolaşıp Bağdat yönetimine bağlı memur, asker ve polis aradığı söyleniyor. Militanların şüphelendiklerini infaz edip cesetlerini sokaklara ve Fırat Nehri’ne attığı iddia ediliyor. Kentten kaçmaya çalışan halk ise güvenlik güçleri tarafından “militan” olabilir kuşkusuyla Fırat Nehri’nin üzerindeki köprüden geçirmiyor

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ