Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya KKTC'de yeni başbakan göreve başladı

        KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler-Ulusal Birlik Partisi (CTP-BG-UBP) koalisyon hükümetinin kurulmasının ardından görevini yeni başbakanÖmerKalyoncu'ya devretti.

        KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın yeni koalisyon hükümetini onaylamasını ardından Başbakanlıkta düzenlenen devir teslim töreninde, Özkan Yorgancıoğlu, göreviniÖmerKalyoncu'ya devretti.

        Yorgancıoğlu, törende yaptığı konuşmada, görev yaptığı iki yıl boyunca iyi çalışmalar yürüttüklerini dile getirerek, temel yasalara imza attıklarını ve kendi ayakları üzerine duran bir ekonomi yaratmak adına çalışma yaptıklarını belirtti.

        Görev süresi boyunca iki konuya çok önem verdiğini belirten Yorgancıoğlu, bunlardan birinin uyuşturucuyla mücadele, diğerinin de 200 dönümlük park alanı yaratma projesi olduğuna vurgu yaptı.

        Deneyimlerini yeni başbakan ile paylaşmaya hazır olduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, "diliyorum yeni hükümet bu çalışmaları ileri götürecek" diye konuştu.

        BaşbakanÖmerKalyoncuda yeni hükümetin kurulduğunu ve bir araya gelemeyeceği düşünülen iki siyasi partinin bir araya geldiğini kaydetti.

        Hedeflerinin ayakları üzerinde duran bir ekonomi yaratmak ve ülkenin refahını artırmak olduğunu belirtenKalyoncu, hükümetin yeni müşavir ve müsteşar yaratmama düşüncesinde olduğunu da sözlerine ekledi.

        Bir gazetecinin "neden UBP ile koalisyon yapmayı tercih ettiniz?" sorusu üzerineKalyoncu, "daha güçlü bir hükümet daha hızlı ve etkili kararlar alıp, yasalar çıkarabilir" diye yanıtladı.

        Törenin ardından BaşbakanÖmerKalyoncuile eski Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, birlikte Başbakanlık personeli ile bayramlaştı.

        Kalyoncuve Yorgancıoğlu Başbakanlık personeli ile bayramlaşırken, Yorgancıoğlu personele veda etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ