Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Almanya polisi ‘Osmanlı Boks Kulübü'nü takibe aldı

        GAZETE HABERTÜRK

        Almanya’da polis, çoğunluğu Türklerden oluşan ve hızla büyüyerek daha çok taraftar kazanan Osmanlı Boks Kulübü (Osmanen Germania BoxClub) adlı bir grubu yakın takibe aldı.

        Motosikletli ‘Hells Angels’ grubu üyeleri gibi sırtlarında büyük kulüp arması olan siyah montlar giyen ve kendi çektikleri rap videolarını internette yayınlayan grubun Almanya’nın dört bir yanında açtığı spor salonları, Türk ve Müslüman göçmen gençlerin buluşma noktası haline geldi.

        Grubun 4 ay önce yayınladığı bir rap videosunda, yüzleri bandanalarla kapalı silahlı grup üyelerinin seslendirdiği şarkıda “Bütün ülkeyi ele geçireceğiz”, “Kanımızın son damlasına kadar akıtmayı hazırız”, “Bizler korkusuz savaşçılarız” gibi ifadelerin yer alması yetkilileri alarma geçirdi.

        Alman Focus Dergisi’ne göre, polis, Osmanlı Boks Kulubü üyelerinin, Hells Angels ve Bandidos gibi benzer gruplarla çatış- maya hazırlandığından endişe ediyor.

        Kuzey Rhine-Westphalian Eyaleti İçişleri Bakanlığı’na sunulan bir raporda, bu 3 grubun yanı sıra “Brothers MC” adlı grup da “tehdit” olarak nitelendi. Kuzey Rhine-Westpalia Eyaleti İçişleri Bakanlığı, “Bu tür gruplara karşı sıfır hoşgörü göstereceğiz” açıklamasını yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ