Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Karkamış'tan tanklar ve iş makinaları Suriye tarafına geçti

        Karkamış sınırında konuşlu bazı tankların ve iş makinalarının sınırı geçerek Suriye tarafına gittiği görüldü. Tanklar Suriye topraklarına girdikten sonra ikişerli üçerli gruplar halinde beklemeye başladı.

        Reuters'a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, 20'den fazla tankın Suriye'de olduğunu, eğer ihtiyaç olursa daha fazlasının yollanacağını söyledi.

        Sabahın erken saatlerinde Cerablus tarafından yeniden ağır makinalı silah sesleri duyulduğu fakat bir süre devam eden seslerin ilerleyen saatlerde yeniden kesildiği belirtiliyor. Ufak çaplı patlama sesleri ve ardından Cerablus'a yakın bölgeden siyah dumanların çıktığı gözlendi.

        SURİYE SINIRINDA PATLAMA, DUMANLAR YÜKSELDİ

        Suriye sınırında saat 11:30 civarında bir patlama gerçekleşti ve sınırdan dumanlar yükseldi.Hemen ardından Türkiye tarafından da atış yapıldığı duyuldu.

        Patlamanın Karkamış ile Cerablus arasındaki sınır hattında meydana geldiği belirtildi.Tankların geçişinden önce iş makinalarının mayın temizliği yaptığı bilgisi verildi.Bu sabah Suriye sınırını geçen bazı tanklar ise bakım için tekrar Karkamış'a döndü.

        Askeri kaynaklardan yapılan açıklamada, patlamanın döşenen mayının kontrollü imhasından kaynaklandığı belirtildi.

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ