Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Halep'e paraşütlü bombalı saldırı: 11 ölü, 25 yaralı

        Suriye'nin Halep kentinde muhaliflerin kontrolündeki köy ve ilçelere ''paraşütlü bombalarla'' düzenlenen hava saldırılarında 11 kişinin öldüğü, 25 kişinin yaralandığı bildirildi.

        Halep'teki sivil savunma yetkilisi Said Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Halep'in batısındaki Etarib, Daret İzze ilçesi ile İbin köyüne ''paraşütlü bombalarla'' saldırdığını söyledi.

        Saldırıda aralarında çocuk ve kadınlarında bulunduğu 11 sivilin yaşamını yitirdiğini, 25 kişinin yaralandığı ifade eden Ahmed, ''Sivil savunma ekipleri, Rusların paraşütlü bombalarla saldırdığı İbin köyünde enkaz altından çok sayıda ölü ve yaralı çıkarttı. Bombardımanda Etarib ve Daret izze'de 10'dan fazla evde maddi hasar meydana geldi. Saldırı sonucu bazı evler ise kullanılmaz hale geldi.'' bilgisini paylaştı.

        Bombardıman sebebiyle baz evlerde çıkan yangınların sivil savunma ekiplerince söndürüldüğünü belirten Ahmed, Ruslarının hava saldırısında yaralananların söz konusu yerlerdeki sahra hastanelerine kaldırıldığını bildirdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ