Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa AB Bakanı Çelik'ten Almanya ve AP'ye tepki

        AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Almanya ile yaşanan gerginlik ile ilgili açıklamada bulundu.

        Çelik'in açıklamalarından satır başları:

        "Almanya'nın yaptığı şeyin yerel yönetim uygulamaları olmadığını biliyoruz. Oradaki belediyenin kendi inisiyatifleri gibi şeylerin gerçekçi olmadığını biliyıruz. Bir an önce bu yanlıştan dönmelerini temenni ederiz."

        "Türkiye'de yaşayan Alman vatandaşlarına dönük bir faaliyet yapmak istiyorlarsa, bizim kapılarımız bütün Alman siyasetçilere açıktır. Bu tip engellemelerle karşılaşmayacaklar. Demokratik hak olduğu için teşvikle karşılaşacaklardır. Kendilerinin yaptığı demokrasi sınavını geçememek oluyor."

        REKLAM

        "AP'DEKİ OLAY AĞIR BİR NEFRET SUÇUDUR"

        "AP'de garip şeyler olmaya başladı. İnsan hakları okulu olarak işlev görmüştü uzun yıllar. Darbe girişiminsden sonra AP'nin TBMM ile dayanışma içinde olması gerekirken tam tersi bir tutum içine girdi. Kadın-erkek eşitliği konusunda daha duyarlı olunması gereken bir zaman diliminde, çok deneyimli bir parlamento üyesi 'kadınlar zayıf olduğu için daha az ücret almalılar' gibisinden nefret suçu sayılabilecek, cinsiyetçilik yapan bir açıklama yapıyor. AP'nin demokratik değerlerden ne kadar uzak bir duruma düştüğünü gösteren bir şey. Kendi mahallelerini ihmal etmişler. Bence basit bir şekilde geçiştirilmeyecek bir şey, ağır bir nefret suçu."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ