Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Yanardağ Avrupa'yı felç etti

        İzlanda'da geçen ay patlayan yanardağda ikinci bir patlama olması sonrası oluşan kül bulutu Avrupa'nın hava trafiğini felç etti. İsveç, Norveç, İngiltere, Danimarka ve Almanya'ya giden yüzlerce uçak, seferlerini iptal etmek zorunda kaldı. İngiltere'nin hafta sahası akşam 19.00'a kadar, Danimarka'nın hava sahası ise 18.00'e kadar tamamen kapatıldı.

        Altı kilometre yüksekliğe ulaşan kül bulutunun İsveç hava sahasına ulaşması nedeniyle ülkenin kuzeyindeki Skellefteo, Luleo ve Kiruna'dan yurt içi seferler yapılamıyor. İngiltere'de de kül alarmı verildi.

        Bu seferlerin durması, ülkenin diğer havaalanlarındaki uçuşlarda da aksamalara yol açıyor. Kül bulutunun gün içerisinde Danimarka hava trafiğini de olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor.

        Dev kül bulutu nedeniyle Norveç'te de çok sayıda uçuş iptal edildi.

        İzlanda'daki yanardağ, 1821 yılından sonra yaklaşık 200 yıllık sessizliğin ardından 20 Mart'ta patlamıştı. Yanardağ dün tekrar patladı.

        İzlanda'nın güneyinde, altındaki volkanik oluşumun 190 yıl sonra harekete geçtiği Eyyafyallayöküll buzulu, ülkenin beşinci büyük buzulu. Buzulun altındaki volkan, İzlanda'nın 9. yüzyılda kurulmasından bu yanabeş kez patladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ