Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Casus Metsos, Metsos değilmiş

        Kıbrıs Rum kesiminde casusluk suçlamasıyla yakalananan ve mahkemede kefaletle serbest bırakılmasının ardından kaybolan Robert Christopher Metsos'un, gerçek Metsos olmadığı, bu ismin ölen bir Kanadalıya ait olduğu bildirildi.

        Rum radyosu, değişik isimler aldığı belirtilen casusun son olarak kullandığı ''Robert Christopher Metsos'' isminin, ölen bir Kanadalının ismi olduğunun belirlendiğini duyurdu.

        Haberde, Metsos'un farklı isimlerde çok sayıda pasaporta sahip olduğu da belirtildi.

        Bu arada, ABD'nin Güney Kıbrıs Büyükelçiliği, Robert Christopher Metsos'un taşınabilir bilgisayarının kendilerine verilmesi için Rum polisine başvurdu. Bilgisayarın Rum polisinin elinde olduğunu öğrenir öğrenmez harekete geçen Amerikalılar, Metsos'un bilgisayarını incelemek istiyor.

        Rum yetkililerin, Metsos'un yatla Güney Kıbrıs'tan ayrıldığına inanıldığını da duyuran Rum radyosu, Metsos'un, KKTC'ye kaçmış olmasının zayıf bir olasılık olduğunu aktardı.

        Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Lukas Luka da, Metsos'un Kıbrıs Rum kesiminden ayrıldığına inandığını söyledi.

        Robert Christopher Metsos, casusluk ve kara para aklama suçlamasıylahakkında uluslararası tutuklama emri çıkarılması nedeniyle, pazartesi günü Güney Kıbrıs'tan çıkarken Larnaka havalanında yakalanmış, ancak Rum mahkemesi tarafından kefaletle serbest bırakılmasının ardından ortadan kaybolmuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ