Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Acıların ülkesinde şimdi de 7.4 şoku

        Pakistan'ın güneybatısında 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

        ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, yerin 10 kilometre derininde meydana gelen depremin, Belucistan vilayetindeki Dalbandin kentinin 55 kilometre batısını vurduğunu duyurdu.

        Merkezden yapılan ilk açıklamada, depremin büyüklüğü 7,3 olarak bildirilmişti.

        Pasifik Tsunami Merkezinin, Hint okyanusunda tsunami uyarısında bulunmadığı kaydedildi.

        HALK PANİK İÇİNDE

        Pakistan'ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinin, İran sınırı yakınındaki Dalbandin şehrinin 50 kilometre kadar batısında meydana gelen şiddetli deprem Karaçi, Multan, Lahor, Haydarabad ve Kuetta şehirlerinde de hissedildi.

        Bölgeden alınan bilgiye göre, Pakistan televizyonlarının büyüklüğünü 7,3 olarak açıkladığı deprem yüzünden bu şehirlerde halk panik içinde sokaklara döküldü.

        Pakistan meteoroloji kurumu, depremle ilgili henüz açıklama yapmazken, televizyonlarda konuşan uzmanlar, depremin kısa sürdüğünü, ancak çok şiddetli olduğu için yıkıcı etkisi olabileceğini belirttiler.

        Depremin vurduğu bölgelerde nüfusun yoğun olmadığını, dolayısıyla çok fazla can kaybı olmayacağını sandıklarını ifade eden uzmanlar, depremin etkisinin sabah saatlerinde ortaya çıkacağını kaydettiler.

        TÜRK KIZILAYI DEPREM BÖLGESİNE HAREKET ETTİ

        Pakistan'da konuşlu bulunan Türk Kızılayı ekiplerinin, 7,4 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Belucistan Vilayetine hareket ettiği bildirildi.

        Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, Pakistan'ın Güneybatısında meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle hemen harekete geçildiği belirtildi.

        Depremin Belucistan Vilayeti'nde, yerin 10 kilometre derinliklerinde meydana geldiği hatırlatılan açıklamada ''Türk Kızılayının 2005 depremi ve geçen yılki sel felaketi nedeniyle Pakistan'da konuşlu bulunan ekipleri hemen deprem bölgesine hareket etti. Ankara'daki Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi'nde kurulan kriz masası ile bölgedeki tüm gelişmelerin dakika dakika takip edileceği ve ihtiyaca göre ilk yardımların havayolu ile bölgeye ulaştırılacağı'' bildirildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ