Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dünya'da bir ilk! Mısır internetin fişini tamamen çekti

        Sabahın erken saatlerinde Mısır'da internetin fişleri tamamen çekildi. Yani Mısır'da dört ana internet servisi olan Link Egypt, Vodafone/Raya, Telecom Egypt, Etisalat Misr'ın faaliyetleri tamamen durduruldu.

        Artık Mısır'a internet yoluyla ne dışarıdan içeriye ne de içeriden dışarıya bir veri alış verişi var.

        Mısır, internette, kelimenin tam anlamıyla "yok oldu."

        Bilgisayar uzmanları Mısır'da yaşananın, yani internetin topyekün ortadan kaldırılmasının, internet tarihinde bir ilk olduğunu söylüyor. İnternet bağlantısı tamamen kesildi.

        Çin, halkının çervim içi göreceği materyale uzun zamandır sansür uyguluyor. İran'da da 2009'da internet hizmeti tartışmalı seçimler sonrası protestocuları frenlemek için kesilmişti. 2007'de de Burma'da da büyük şehirlerdeki ana iletişimi fiziksel olarak koparmak için internet bağlantısı kesilmişti, fakat Burma'daki askeri diktaya karşı olan eylemciler cep telefonu ve uydu bağlantıları ile bu engeli aşmıştı.

        Bugüne kadar hiç bir vakada Mısır'daki gibi topyekün bir müdahalenin söz konusu olmadığını söyleyen uzmanlar, koordineli bir çabayla bunun yapıldığını ve internet bağlantılı mobil telefonlardan laptoplara kadar bütün cihazların bu engellemeden etkilendiğini söylüyorlar.

        İran, internetle ilişkili ekonomilerini ve pazarlarını etkileyeceğinden internet bağlantılarının önemli bir bölümünü hiç bir zaman kesmedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ