Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD'de sevinç gösterileri

        Pakistan televizyon kanalları, Amerikan askerleri tarafından sabaha karşı bir operasyonda öldürülen Usame bin Ladin'in cesedini gösterdi.

        Televizyonun görüntülerinde, Usame bin Ladin olarak gösterilen cesedin yüzünün kısmen parçalandığı görülüyordu.

        Ancak televizyonlar, daha sonra bunun gerçek olmadığını bildirerek yayından kaldırdılar. Amerikan MSNBC kanalı da görüntünün üzerinde oynandığı uyarısında bulunmuştu.

        ABD, BİN LADİN'E DNA TESTİ UYGULUYOR

        ABD'nin, Pakistan'da düzenlenen askeri operasyonla öldürülen Usama Bin Ladin'e DNA testi uyguladığı ve kimliğinin belirlenmesine destek için yüz tanıma tekniğini kullandığı bildirildi. Testlerinin sonuçlarının birkaç gün içinde alınabileceği ifade edildi.

        AMERİKALILAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ

        Terör örgütü El Kaide'nin lideri Usame Bin Ladin'in öldürüldüğünün duyulmasının ardından Washington ve New York'ta sevinç gösterileri yapılıyor.

        Beyaz Saray'ın önüne akın eden Washingtonlılar, ellerinde Amerikan bayrakları ve pankartlar taşıyıp, Amerikan milli marşını söylediler.

        ''ABD, ABD'' şeklinde sloganlar atan Amerikalılar, uzun süre Beyaz Saray'ın önünden ayrılmadılar ve zaman zaman Obama'dan dışarı çıkıp kendilerine hitaben konuşma yapmasını istediler.

        Bazı Amerikalılar, bugün çok mutlu olduklarını, Bin Ladin'in sonunda öldürüldüğünü ifade ettiler.

        Bugünün çok değerli bir gün olduğunu belirten bazıları da, ''Duygularının sözlerle ifade edilemeyecek kadar yoğun olduğunu'' dile getirdiler.

        SALDIRILAN İKİZ KULELER'DE KUTLAMA

        Bin Ladin'in öldürülmesi, New York'ta da binlerce kişi tarafından kutlanıyor.

        Yerel saatle 01.30 olmasına rağmen New York'un Times Meydanı ile 11 Eylül 2001'deki terör saldırılarında İkiz Kuleler'in yerle bir olduğu Ground Zero adı verilen alanda toplanan binlerce kişi sevinç gösterileri yapıyor ve saldırılarda ölenleri anıyor.

        Image

        DÜNYA ALARMDA

        ABD YURT DIŞINDAKİ VATANDAŞLARINI UYARDI

        ABD Dışişleri Bakanlığı vatandaşlarına, Usame Bin Ladin'in öldürülmesinin EL Kaide örgütünün misilleme saldırılarına yol açabileceği, daha büyük güvenlik riskiyle karşıya karşıya oldukları uyarısında bulundu.Açıklamada, yurt dışında yaşayan ya da seyahatte bulunan Amerikan vatandaşlarının, özellikle de geçmişte ABD karşıtı saldırılara hedef olan bölgelerde olanların dışarıya çıkmayı sınırlamaları ve kalabalık yerlerden uzak durmaları gerektiği kaydedildi.

        İNTERPOL'DEN TERÖR UYARISI

        Uluslararası Polis Teşkilatı, El Kaide terör örgütü lideri Usame bin Ladin'in öldürülmesinin ardından ''terör riskinin arttığı'' uyarısında bulunuldu. İNTERPOL Genel Sekreteri Ronald Noble, yaptığı açıklamada, Bin Ladin'in öldürülmesinden sonra terörle mücadelede daha dikkatli olunması gerektiğini bildirdi. Noble, ''Dünyanın en çok aranan teröristi öldürüldü, ancak bu El Kaide tehdidinin ortadan kalktığı anlamına gelmiyor. El Kaide dünyadaki terörist saldırılarını sürdürmeye devam edecektir. Bu yüzden dünyanın neresinde olursa olsun bütün terörist gruplara karşı kararlılıkla, ortak mücadelemizi sürdürmeye ihtiyacımız var'' ifadesini kullandı.

        İNGİLTERE BÜYÜKELÇİLİKLERİ UYARDI

        Öte yandan İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, BBC Radyosuna yaptığı açıklamada, "gelecek haftalarda, hala etkin olduğunu göstermeye çalışacak bazı El Kaide kolları olabileceğini ve aslında olduğunu" söyledi. Hague, bunun üzerine, son derece ihtiyatlı olmalarını sağlamak için büyükelçiliklerinden güvenlik koşullarını yeniden gözden geçirmelerini istediğini belirtti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ