Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ev tipi nükleer reaktör!

        HABERTURK.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

        Güney İsveç'te Angelholm şehrinde çılgın bir adam mutfağına kendi nükleer reaktörünü yaratmaya çalıştığı için tutuklandı.

        Richard ismindeki adamın hikayesi yerel İsveç gazetelerine yansıyınca tüm dünyanın ilgisini çekti.

        31 yaşındaki Richard gazeteye yabancı firmalardan rahatlıkla nükleer atık satın alabildiğini ayrıca eski tip bir yandın dedektörünü sökerek içindeki parçaları kullandığınıa anlattı (eski tip yangın dedekötürlerinde nükleer malzemeler kullanılıyordu). Çılgın adam projesine şimdiye kadar 5000-6000 dolar haracadığını söyledi.

        Polis onun yaptıklarından ancak kendisi proje hakkında İsveç Nükleer Ajansı'na başvurunca öğrendi ve evine baskın yaptı. Tüm malzemelerine el konulan suçlu daha sonra serbest bırakıldı.

        3 ELEMENT VE SÜLÜFİRK ASİDİ OCAKTA KARIŞTIRINCA PATLAMIŞ!

        Richard projesinin her ayrıntısını Richard'ın Reaktörü (Richard's Reactor) adını taşıyan blogunda paylaşıyordu.

        Çılgın adam, blogda nükleer reaktör yapmaya çalışırken katettiği tüm aşamaları tek tek anlatırken bu aşamaların gerçek fotoğraflarını da paylaştı. Blogdaki en son fotoğrafta ise bir ocakta hazırladığı amerikyum, radyum ve berilyum elementlerinin yüzde 96 oranında sülfürik asitle karıştırmasının ardından bir şeylerin ters gittiğinden ve ocakta patlama meydana geldiğinden bahsediyor. Hatta çılgın adam nükleer reaktörü yaptığın o kadar emin ki, patlamadan sonra sağdaki şurubu kesinlike içmediğini ve solda görünen ilaçları ise çöpe attığını ve asla kullanmadığını da ekliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ